FREE WORLDWIDE SHIPPING ENDS TODAY

February 11, 2021

Neulonta on kieltämättä hyödyllinen harrastus. Jo muutaman silmukan opettelulla voi saada aikaan uskomattoman kauniita luomuksia kuten myssyjä, huiveja tai vaikka villatakkeja. Mutta tiesitkö, että neulonta ei ole vain hyödyllistä, vaan myös hyvinvointia edistävää? Neulonnasta onkin kovaa vauhtia kasvamassa hyvinvointiliike!

Suosittelemme kaikille neulonta-harrastuksen aloittamista, ja listaammekin teille tähän neljä tunnettua neulonnan terveysvaikutusta:

1. Neulominen vähentää stressiä ja tuo hyvää oloa

Myssymummot sen tietävät: neulonta rentouttaa. Vaikka ensimmäiset silmukat voivat aiheuttaa harmaita hiuksia, perustaitojen opettelun jälkeen neulontaan jää helposti koukkuun. Neulonnan toistuva liike aktivoi aivojemme parasympaattista hermostoa ja siten tuottaa rauhoittuneen olon.

Neuloessa aivomme vapauttavat dopamiinia, hormonia, joka tuo hyvänolontunnetta ja kannustaa jatkamaan harrastusta. Puikkoihin tarttuminen voi alentaa sykettä ja verenpainetta muutamassa minuutissa, ja mitä enemmän neulot, sitä onnellisempi olet.

2. Neulominen käy meditaatiosta

Mindfulnessissa ja meditaatiossa on kyse pysähtymistä nykyhetkeen. Aloittelijoita kehotetaan usein vain istumaan ja keskittymään hengitykseen. Kun mieli alkaa vaeltaa, ohjaamme huomiomme hellävaraisesti ja tuomitsematta takaisin hengitykseen.

Neulonta pakottaa meidät olemaan aktiivisesti keskittynyt siihen mitä teemme käsillämme. Keskittyessämme silmukoiden toistoon, jää hyvin vähän tilaa negatiiviselle ajattelulle tai ajatusten harhailulle. Siten neulonnassa saamme nauttia meditaation vaikutuksista kuin itsessään. Neulonta onkin hyvä vaihtoehto meditointihetkelle.

3. Neulominen kohottaa itsetuntoa

Jokainen neuleprojektin valmiiksi saanut tietää, miten hyvältä on saavuttaa jotain konkreettista omilla käsillä. Aluksi aloitat helpoista ja yksinkertaisista neuletöistä, ratkaiset matkanvarrella pieniä haasteita oppiessasi lisää, ja pikkuhiljaa siirryt vaativimpiin neuletöihin. Kehittyessäsi itsetuntosi vahvistuu, ja lankavarastosi kasvaa neuloosin kourissa.

4. Neulominen parantaa kognitiivisia kykyjä

Vaikka neuletyöt syntyvät sinänsä melko yksinkertaisista aineksista, tarvitset vain lankaa ja puikot, neulominen aktiviteettinä parantaa aivolohkojen koordinaatiokykyä. Mitä monimutkaisempaa neulominen on, sitä enemmän harjoitat aivojasi ja sitä pidempään ne myös pysyvät terävinä. On tutkittu, että käsitöitä tekevät ikääntyneet kärsivät muita vähemmän lievistä kognitiivisista häiriöistä. Liekö syy siihen miksi Myssymummomme ovat erityisen terävää porukkaa, jolta huumoria ja jutut eivät lopu!

Jos olet kiinnostunut neulomisesta, mutta et tiedä mistä aloittaa, MyMyssy neulepakettimme sisältävät kaiken mitä tarvitset neuleharrastuksen aloittamiseen. Suuntaan siis MyMyssy -kauppaan, siltä löytyy projekteja niin aloittelijalle kuin kokeneelle neulojalle. My Muffi on aloittelijan unelmaprojekti, kun My Farmester ja Nobles sopivat kokeneemmalle.


Also in News

Uniikkiviikko on täällä!
Unique Week is here!

February 15, 2021

It's that time of the year again! Our legendary Unique Week is here from February 16th to 23rd.

Read More
Myssy 2.0 luomusilkkivillavuorella on täällä!
Myssy 2.0 with an organic silk wool lining!

February 05, 2021

Something that Myssy friends have been asking from us these past years is an added lining to our Myssy hats! As a cold vortex has taken over Finland, we have some great news for you: Now you can add an organic silk wool lining to your Myssy!

Read More
Etsitkö hiihtopipoa? Löydä paras Myssy talviurheiluun!
Looking for the best ski hat?

February 04, 2021

Did you know that wool is the most suitable material for winter sports clothing? Here’s 3 reasons why, as well as the best beanies for skiing!

Read More

Subscribe to our Newsletter