FREE WORLDWIDE SHIPPING ENDS TODAY

Alkuvuonna Maastohiihdon Maailman Cupissa läpimurron maailman kärkeen perinteisellä tyylillä tehnyt Johanna Matintalo on vahvasti matkalla suomalaisen hiihdon seuraavaksi supertähdeksi. Hiihdon lisäksi kunnossa alkaa nyt olla myös taustatiimi. Matintalon kuvat kansainvälisissä muotilehdissä nousivat yhdeksi vuoden 2018 luetuimmista urheilu-uutisista ja monivuotinen yhteistyö Matintalon kotiseudulta Pöytyältä ponnistavan Myssyfarmin kanssa poiki lopulta managerisopimuksen ja uusia taustavoimia. Nyt hiihtotähti loistaa jälleen kuvissa.

Pöytyäläisten läpimurtotalvi

24-vuotias Pöytyän Urheilijoita edustava Matintalo on hiihtänyt itsensä terävimpään kärkeen tammikuussa: Tour de Skillä Val di Fiemmessä 10km perinteisen yhteislähdössä Matintalo oli viides ja Toblach 10km perinteisen takaa-ajossa niin ikään osuusaikojen viides. Viikonloppuna Lahdessa Suomen naiset ottivat viestissä upeasti pronssia ja Matintalo oli ensimmäisen osuuden nopein jättäen taakseen mm. Ruotsin Charlotte Kallan. Tulokset puhuvat puolestaan ja hiihtäjänä Matintalon parhaat vuodet ovat vasta edessä.

Tänä talvena myös pöytyäläisen Myssyfarmin jälleenmyyjälista on alan terävintä kärkeä Suomessa: Mummojen neulomia asusteita myyvät mm. tavaratalo Galeries Lafayette ja konseptimyymälä Merci Pariisissa, tavaratalo Isetan Tokiossa ja muotiketju Toast Briteissä. Myös kotimaan myynti ja verkkokauppa ovat vetäneet vahvasti. Yrityksen bestseller-mallistoa Muffia ovat tänä talvena tähdittäneet tietenkin Matintalon kasvot. Upeissa kuvissa hiihtäjä poseeraa Pöytyän Museopappilassa kuvanveistäjä Aarre Aaltosen kipsivedosten ympäröimänä. Kuvissa nähdään hiihtäjästä uusi eteerinen puoli.

Johanna Matintalo

Yhteistyöstä voimaa

Tällä hetkellä Rovaniemellä avopuolisonsa Lauri Vuorisen kanssa asuva ja harjoitteleva Matintalo teki syksyllä managerisopimuksen Myssyfarmin toimitusjohtajan Anna Rauhansuun kanssa. Sopimusta edelsi pitkä yhteistyö. “Olen aina nähnyt Johannassa valtavaa potentiaalia sekä urheilijana että yhteistyökumppanina. Seuratoverina olen seurannut hänen urheilu-uraansa pitkään ja yrittäjänä meidän omat kokemukset yhteistyöstä hänen kanssaan ovat ylittäneet kaikki odotukset. Minulle on muodostunut vahva käsitys siitä, että ne isot voitot ovat vasta edessä päin” Rauhansuu kuvailee ja jatkaa: “Uskon, että mitä useampi meistä täällä pärjää, ruokkii se aina toistenkin menestystä. Meidän koko tiimi on nyt Johannan takana.”

Myssyfarmin hallituksen puheenjohtajana toimii Hiihtoliiton entinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori. Matintalon puolestaan kertoo luottamuksen rakentuneen vähitellen: "Monivuotisen yhteistyön aikana olen oppinut tuntemaan Annaa koko ajan paremmin. Olen erittäin vaikuttunut hänen näytöistään Myssyfarmin johdossa. Yhteistyön laajentamisesta managerointiin on puhuttu jo aiemmin, mutta nyt hetki oli oikea."

Tänä syksynä Matintalo ja Vuorinen ovat tehneet sopimuksen Lapin Urheiluopisto Santasportin kanssa. Maajoukkuepari on harjoitellut opistolla pitkään. Matintalo kuvailee tätä luontevaksi askeleeksi: "Santasport on jo vuosia ollut merkittävä osa päivittäistä arkeani urheilijana kehittymisen polulla. Harvassa paikassa puitteet sopivat maailman huipulle tähtäävään ammattimaiseen harjoitteluun ympäri vuoden. Haluan osaltani tehdä näistä puitteista tunnetut Suomessa ja maailmalla."

Opiston toimitusjohtaja Mika Kulmala taas kertoo, että Santasport haluaa tehdä yhteistyötä ensisijaisesti hyvien tyyppien kanssa: “ Johanna ja Lauri ovat huippu-urheilijoina uskottavia ja henkilöinä mitä parhaimpia Santasportin lähettiläitä. Uuden strategiamme mukaisesti on aika panostaa myös sporttiseen markkinointiin” Myös kumppaneiden keskinäinen yhteistyö on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja tuo lisäarvoa kaikille osapuolille: Santasportin työntekijöiden joulupaketeista paljastui räätälöidyt Myssyt.

Johanna Matintalo

“Uskomme sellaisiin yhteistyömuotoihin, joista on aidosti iloa kaikille osapuolille. Hiihto on kuitenkin yksi seuratuimpia yleisölajeja Suomessa, sillä on valtava näkyvyys. Toki oman paikkakunnan huippu-urheilijan taustajoukkoihin kuuluminen on tehokkaan näkyvyyden lisäksi myös yhteiskuntavastuun kantamista”, Rauhansuu kertoo kumpanuusstrategiasta.

Seuraavana edessä ovat MM-kisat: "Kauteen on jo mahtunut paljon todella hyviä onnistumisia ja trendin soisi jatkuvan. Aion olla Obersdorfissa elämäni parhaassa arvokisakunnossa." Matintalo kuvaa tunnelmiaan.

Tutustu:

Johanna Matintalo loistaa Muffi-malliston kuvissa 


Stay warm. Subscribe our Newsletter!