ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

lokakuu 30, 2020

Sokoksen näyteikkunassa neulotaan maailman ekologisin myssy, jonka valmistumista kaikki voivat seurata Mannerheimintiellä - tai sosiaalisessa mediassa.

Helsingin Sokoksen näyteikkunassa tehdään historiaa ja neulotaan tulevaisuutta tänä perjantaina, kun maailman ensimmäinen Suomessa valmistetusta puukuidusta ja suomalaisesta villasta neulottu Myssy valmistuu kokeneiden neulojien puikoissa. Kuka tahansa voi seurata tuotteen valmistumista ikkunan takana. Uraauurtavan Myssyn lanka on kehrätty Suomessa innovaatioyhtiö Spinnovan kehittämästä patentoidusta puukuidusta ja puhtaasta suomalaisesta villasta. Sitä voi siis hyvästä syystä tituleerata maailman ekologisimmaksi - ja täysin Suomessa valmistetuksi.

Näyteikkunassa neulomisessa on kyse Myssyfarmin jo perinteeksi muodostuneesta tempauksesta läpinäkyvän tuotannon puolesta: “Pystymme jäljittämään jokaisen tuotteen tekijän ja raaka-aineen alkuperän täydellisesti. Tuotteemme ovat raaka-ainetta myöten täysin kotimaisia, mikä tekee meistä täysin poikkeavan toimijan muodin saralla” kertoo Myssyfarmin emäntä Anna Rauhansuu. Toisen kotimaisen huippuekologisen kuidun saaminen puikoille on ollut Myssyfarmille pitkäaikainen haave. Suomalainen innovaatioyhtiö Spinnova kehittää selluloosasta maailman ekologisimpia tekstiilimateriaaleja, mutta niiden testaaminen käytännössä on toistaiseksi harvojen herkkua. “Olemme jo tovin haaveilleet, että pääsisimme kokeilemaan Spinnovan kuidusta neulomista. Käytämämme kotimainen villa hakee ekologisuudessaan vertaistaan, eikä esimerkiksi puuvilla ole mikään vaihtoehto. Suomessa valmistettu puukuitu on huikea mahdollisuus ja sopii strategiaamme täydellisesti” kuvailee Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu.

Spinnova tekee yhteistyötä johtavien tekstiilialan brändien ja teollisten kumppaneiden kanssa kaupallistaakseen SPINNOVA® -tekstiilit globaalisti. Ikkunatempaus näyttäytyi Spinnovalle kiinnostava mahdollisuutena. “Meille on tärkeää saada aikaan mahdollisimman paljon myös erilaisia ei-kaupallisia demotuotteita osoittaaksemme, että Spinnova-kuidusta on tulossa todella monipuolinen materiaali. Tässä meitä auttavat ennakkoluulottomat kumppanit kuten Myssyfarmi, joka oli innostunut kokeilemaan tempauksessaan aivan ensimmäisiä Spinnova-neulontalankoja, toteaa Spinnovan kaupallinen johtaja Lotta Kopra.Puu-villa -kuitu

Spinnovan kuidun ylivertaisten ominaisuuksien lista on pitkä: sertifioidusta puusta valmistetussa kuidussa ei ole haitallisia kemikaaleja, se säästää 99% vettä puuvillaan verrattuna, ja ennen kaikkea se on mikromuoviton ja nopeasti biohajoava. “Keinokuitujen sotkeminen villaan on etenkin mikromuovien takia hyvin ongelmallista, mutta niitä käytetään vahvistamaan kulutuksen kestoa. Tulevaisuudessa uskon, että Spinnovan kuitu on suuri mahdollisuus paitsi globaalin tekstiilituotannon ratkaisijana, myös neulontalangoissa”, Rauhansuu hehkuttaa.

Entä miltä uuden patentoidun puukuidun neulominen tuntui tuhansien Myssyjen kokemuksella Myssymummo Salli Seppälästä? “Odotin, että puukuitu olisi kovaa kuin juuttinaru, mutta kyllä tätä on oikein mukava neuloa. Jännittävää nähdä, millainen Myssy tästä tulee!” hykertelee Salli.

Seuraa livenä:

Myssymummot ikkunassa -neulontatempaus järjestetään Helsingin Sokoksen Mannerheimintien puoleisissa näyteikkunoissa perjantaina 30.10.2020 klo 11-18. Ensimmäinen Spinnova x Myssy -päähine lähtee puikoille klo 11 ja valmistuu arviolta klo 16. Myssyfarmin edustajat sekä mummot ovat haastateltavissa koko tempauksen ajan ja Spinnovan edustajat ovat paikalla klo 14.15-16. Tapahtumaa voi seurata myös livenä Facebookissa jaInstagramissa!

Lisätietoja:

Anna Rauhansuu, toimitusjohtaja, Myssyfarmi Oy, p. 044 570 4022 
Emmi Berlin, Spinnova Oy, p. 0400 903260 / emmi.berlin@spinnova.fi

spinnova.com

Myös News

Myssyn lahjaopas: 5 syytä antaa Myssy lahjaksi!
Myssyn lahjaopas: 5 syytä antaa Myssy lahjaksi!

joulukuu 01, 2020

Nyt on oikea hetki hankkia joululahjat niin ystäville kuin sukulaisille. Näitä pehmeitä paketteja rakastavat kaikki ja valikoimastamme löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Jos asia vielä pohdituttaa, listasimme tähän blogiin tärkeimmät syyt miksi Myssy sopii täydellisesti lahjaksi!
Jatka lukemista
Muodin Mustat Lampaat haastavat valitsemaan kotimaista
Muodin Mustat Lampaat haastavat valitsemaan kotimaista

marraskuu 18, 2020

Vastuulliset suomalaisbrändit haluavat herättää ihmiset panostamaan pieniin suomalaisiin toimijoihin käsillä olevan amerikkalaisen kulutusriehan Black Fridayn sijaan. Tulevan viikonlopun 20.-22-11 ajan on tarjolla etuja suomalaisten brändien verkkokaupoista ja kivijalkamyymälöistä. 
Jatka lukemista
Myssyfarmin Janne Rauhansuu Luomuliiton puheenjohtajaksi
Myssyfarmin Janne Rauhansuu Luomuliiton puheenjohtajaksi

marraskuu 11, 2020

Myssyfarmin yrittäjä, luomuviljelijä Janne Rauhansuu Länsi-Suomen luomuyhdistyksestä on valittu Luomuliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi liiton syyskokouksessa 10.11.2020. 
Jatka lukemista

Tilaa uutiskirje