ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

lokakuu 30, 2020

Sokoksen näyteikkunassa neulotaan maailman ekologisin myssy, jonka valmistumista kaikki voivat seurata Mannerheimintiellä - tai sosiaalisessa mediassa.

Helsingin Sokoksen näyteikkunassa tehdään historiaa ja neulotaan tulevaisuutta tänä perjantaina, kun maailman ensimmäinen Suomessa valmistetusta puukuidusta ja suomalaisesta villasta neulottu Myssy valmistuu kokeneiden neulojien puikoissa. Kuka tahansa voi seurata tuotteen valmistumista ikkunan takana. Uraauurtavan Myssyn lanka on kehrätty Suomessa innovaatioyhtiö Spinnovan kehittämästä patentoidusta puukuidusta ja puhtaasta suomalaisesta villasta. Sitä voi siis hyvästä syystä tituleerata maailman ekologisimmaksi - ja täysin Suomessa valmistetuksi.

Näyteikkunassa neulomisessa on kyse Myssyfarmin jo perinteeksi muodostuneesta tempauksesta läpinäkyvän tuotannon puolesta: “Pystymme jäljittämään jokaisen tuotteen tekijän ja raaka-aineen alkuperän täydellisesti. Tuotteemme ovat raaka-ainetta myöten täysin kotimaisia, mikä tekee meistä täysin poikkeavan toimijan muodin saralla” kertoo Myssyfarmin emäntä Anna Rauhansuu. Toisen kotimaisen huippuekologisen kuidun saaminen puikoille on ollut Myssyfarmille pitkäaikainen haave. Suomalainen innovaatioyhtiö Spinnova kehittää selluloosasta maailman ekologisimpia tekstiilimateriaaleja, mutta niiden testaaminen käytännössä on toistaiseksi harvojen herkkua. “Olemme jo tovin haaveilleet, että pääsisimme kokeilemaan Spinnovan kuidusta neulomista. Käytämämme kotimainen villa hakee ekologisuudessaan vertaistaan, eikä esimerkiksi puuvilla ole mikään vaihtoehto. Suomessa valmistettu puukuitu on huikea mahdollisuus ja sopii strategiaamme täydellisesti” kuvailee Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu.

Spinnova tekee yhteistyötä johtavien tekstiilialan brändien ja teollisten kumppaneiden kanssa kaupallistaakseen SPINNOVA® -tekstiilit globaalisti. Ikkunatempaus näyttäytyi Spinnovalle kiinnostava mahdollisuutena. “Meille on tärkeää saada aikaan mahdollisimman paljon myös erilaisia ei-kaupallisia demotuotteita osoittaaksemme, että Spinnova-kuidusta on tulossa todella monipuolinen materiaali. Tässä meitä auttavat ennakkoluulottomat kumppanit kuten Myssyfarmi, joka oli innostunut kokeilemaan tempauksessaan aivan ensimmäisiä Spinnova-neulontalankoja, toteaa Spinnovan kaupallinen johtaja Lotta Kopra.Puu-villa -kuitu

Spinnovan kuidun ylivertaisten ominaisuuksien lista on pitkä: sertifioidusta puusta valmistetussa kuidussa ei ole haitallisia kemikaaleja, se säästää 99% vettä puuvillaan verrattuna, ja ennen kaikkea se on mikromuoviton ja nopeasti biohajoava. “Keinokuitujen sotkeminen villaan on etenkin mikromuovien takia hyvin ongelmallista, mutta niitä käytetään vahvistamaan kulutuksen kestoa. Tulevaisuudessa uskon, että Spinnovan kuitu on suuri mahdollisuus paitsi globaalin tekstiilituotannon ratkaisijana, myös neulontalangoissa”, Rauhansuu hehkuttaa.

Entä miltä uuden patentoidun puukuidun neulominen tuntui tuhansien Myssyjen kokemuksella Myssymummo Salli Seppälästä? “Odotin, että puukuitu olisi kovaa kuin juuttinaru, mutta kyllä tätä on oikein mukava neuloa. Jännittävää nähdä, millainen Myssy tästä tulee!” hykertelee Salli.

Seuraa livenä:

Myssymummot ikkunassa -neulontatempaus järjestetään Helsingin Sokoksen Mannerheimintien puoleisissa näyteikkunoissa perjantaina 30.10.2020 klo 11-18. Ensimmäinen Spinnova x Myssy -päähine lähtee puikoille klo 11 ja valmistuu arviolta klo 16. Myssyfarmin edustajat sekä mummot ovat haastateltavissa koko tempauksen ajan ja Spinnovan edustajat ovat paikalla klo 14.15-16. Tapahtumaa voi seurata myös livenä Facebookissa jaInstagramissa!

Lisätietoja:

Anna Rauhansuu, toimitusjohtaja, Myssyfarmi Oy, p. 044 570 4022 
Emmi Berlin, Spinnova Oy, p. 0400 903260 / emmi.berlin@spinnova.fi

spinnova.com

Myös News

Kesäextra: Myssymummojen Kesäsoittolista
Kesäextra: Myssymummojen Kesäsoittolista

kesäkuu 30, 2021

Siivitä itsesi kesätunnelmaan Myssymummojen kesähittien myötä!
Jatka lukemista
Uutuus: Paikalliset Palashampoot - Powered by Myssy
Uutuus: Paikalliset Palashampoot - Powered by Myssy

kesäkuu 24, 2021

Tässä ne ovat, toinen toistaan hulvattomat Paikalliset Palashampoot.
Jatka lukemista
Powered by Myssy - Mistä on kyse?
Powered by Myssy - Mistä on kyse?

kesäkuu 15, 2021

Haluamme mahdollistaa mielenkiintoiset ja arvoihimme sopivat tuoteuutuudet Myssy-ystävillemme sekä samalla tarjota mikroyrityksille mahdollisuuksia saada upeita tuotteitaan laajempaan jakeluun.
Jatka lukemista

Tilaa uutiskirje