Luomuruokaa Myssypellolta

Luomuruokaa Myssypellolta

MAAILMAN PARASTA RYPSIÖLJYÄ & KASVIPROTEIINIA

Myssyfarmi keskittyy vilja-, öljy- ja palkokasvien luonnonmukaiseen viljelyyn ja itse viljeltyjen tuotteiden jatkojalostamiseen puhtaiksi ja jäljitettäviksi elintarvikkeiksi. Luomutilamme ruokatuotteisiin kuuluu kylmäpuristettu luomurypsiöljy, Hernerouhe, Hernejauho ja Hulda-herne. Kaikki tuotteemme ovat sertifioitua luomua. Viljelyssä on reilu 200 hehtaaria omia ja vuokrapeltoja, ja pelloilla tuotettua luomuruokaa pyritään jalostamaan itse aina kuluttajille asti. Valtaosan viljoista jalostaa paikallinen luomumylly Riihipuoti.

Luomurypsiöljy

Kylmäpuristettu luomurypsiöljymme on valittu Vuoden luomutuotteeksi suurkeittiösarjassa. ”Öljyn maku on valovuosien päässä kilpailijoista”, hehkutti tuomaristo lausunnossaan.

Luomurypsiöljy on tuotteistamme suosituin ja saamme sen mausta paljon positiivista palautetta. Se on puristettu poikkeuksellisen hellävaraisesti puhtaasta syysrypsistä ja sen maku on hieno, pehmeä ja pähkinäinen. Tuote sisältää omega-3 ja omega-6 rasvahappoja ja siinä on runsaasti kasvisteroleja, E-vitamiinia ja K-vitamiinia. Tuote käy hyvin paistamiseen ja leivontaan, mutta parhaimmillaan se on sellaisenaan salaatinkastikkeena, perunan päällä tai vaikka uunijuureksissa.

Luomuherne

Luomu Hulda-herne on Myssyfarmin viljelemä korkealaatuinen ja perinteinen suomalainen hernelajike, josta voi keittää maistuvan keiton tai idättää versoja. Klassikkotuotetta on myyty käsinsolmituissa paperipusseissa vuodesta 2010.

Herneen paikka on Myssyfarmin viljelykierrossa viimeisenä kaksivuotisen viherlannoitusnurmen, rypsin ja rukiin tai vehnän jälkeen. Herne on ollut mukana tilan viljelykierrossa vuosikymmeniä ja se pyritään aina kylvämään lohkolle, jossa edellisestä herneen viljelystä on kulunut mahdollisimman pitkä aika. Näin vältytään luontaisesti hernettä uhkaavilta tuholaisilta.

Hernerouhe

Hernerouhe on erinomainen kotimainen kasvisvalkuaisen lähde, joka on kehitetty soijarouheen kotimaiseksi vastineeksi. Se on nopea ja helppokäyttöinen tuote, joka ei dominoi mitään ruokaa miedolla maullaan.

Herneessä on 18g proteiinia / 100g, mikä on enemmän kuin keskiverto jauhelihassa. Se sopii monipuoliseksi raaka-aineeksi kasvispihveihin, risottoihin, uuniruokiin sekä esimerkiksi lettutaikinaan. Kun Hernerouheen sekoittaa kuumaan veteen tai kasvisliemeen 1:1 mittasuhteella, se turpoaa noin 10 minuutissa.

Kohti kestävämpää maataloutta

Myssyfarmilla meitä ajaa eteenpäin vankka usko suomalaisen maatalouden menestysmahdollisuuksiin ja puhtaan ruoan merkitykseen terveydelle. Me haluamme olla etujoukoissa viemässä maataloutta kohti kestävämpää ja kannattavampaa suuntaa. Näkemyksemme mukaan erikoistuminen on ainut vaihtoehto - me suomalaiset maajussit emme koskaan pärjää bulkkikilpailussa muita maita vastaan.

Meille luonnonmukainen tuotanto on luonnon monimuotoisuuden, ihmisen hyvinvoinnin ja ilmaston kannalta ainut kestävä ja tuottava tapa viljellä, ja aikanaan antaa pellot paremmassa kunnossa lapsillemme. Me viljelemme tosissamme ja pyrimme mahdollisimman hyviin ja laadukkaisiin satoihin. Pyrimme itse elämään mahdollisimman omavaraisesti sekä syömään luonnonmukaisesti ja lähellä tuotettua ruokaa.

Isäntä

Isäntä Janne Rauhansuu on päätoiminen luomuviljelijä ja Suomen Luomuliiton puheenjohtaja. Janne on myös entinen ammattiurheilija, joka kilpaili maailman huipulla yli kymmenen vuotta. Ammattiurheilijalle ravinnon merkitys kehittymiselle, jaksamiselle, kilpailusuoritukselle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille kävi selväksi, ja uransa jälkeen Janne opiskeli Sveitsissä ravintoneuvojaksi. 

Luomumaanviljelijän ja ravintoasiantuntijan yhdistelmä suhtautuu viljelemäänsä ruokaan lievästi ilmaistuna intohimoisesti. Janne hallitsee erityisesti italialaisen keittiön, jonka salat hän oppi maassa asuessaan ja treenatessaan. Jannen motto ravintoasioissa tulee isoäidiltä, joka sanoi aina, että "Sitä olet, mitä syöt."

Emäntä Anna

Emäntä Anna Rauhansuu ehti opiskella maailmalla ja työskennellä Isolla Kirkolla tehden uraa mainosmaailmassa ennen paluutaan takaisin vanhaan kotikuntaansa. Nyt hän haaveilee suomalaisen maatalouden tuotteistamisesta vientikelpoiseksi menestystarinaksi. 

Anna on Pöytyän Maatalousnaisten jäsen neljännessä polvessa ja hänen näkee itsensä osana sukupolvien jatkumoa. Anna hallitsee erityisesti perinteisen suomalaisen keittiön.

Myssyfarmin keittiössä uskotaan, että asiat tehdään paremmin tekemällä ne hitaammin.

Tilaa ruokatuotteemme suoraan kotiisi