syyskuu 07, 2020

Aika : 1h 20min

Ainesosaluettelo:

3 dl hernerouhetta

3 dl vettä

0,5 rkl suolaa

0,5 tl mustapippuria

3 porkkanaa

1 sipuli

1 rkl Myssyfarmin luomurypsiöljyä

2 rkl kuivattua tai pari kourallista tuoretta nokkosta, voit käyttää myös pinaattia tms.

4 kynttä valkosipulia

100g kuorittua hampunsiementä (www.hamppufarmi.fi) tai seesaminsiementä tms.

timjamia ja oreganoa maun mukaan

Ohje:

Perinnekokki Päivi Lehtonen on kokki ja ekologiasta väitellyt biologi, joka on erikoistunut villiruokaan. Vuonna 2013 hän julkaisi Kotipuutarhan Keittokirja -teoksen, jossa voit tutustua hänen briljanttiin reseptiikkaansa. Lisää Päivistä: www.perinnepata.fi. Päivi on hernerouheen suuri fani ja tässä hän esittelee hernepulla reseptinsä.

 Huomioithan, että eri raaka-aineiden mittasuhteet ovat "noin" mitoitettuja.

 

1. Kiehauta vesi ja suola, sekoita hernerouheeseen ja jätä kannen alle turpoamaan.

2. Keitä porkkanat ja kuullota sipulit ja valkosipulit.

3. Soseuta juurekset, yrtit ja nokkoset blenderillä tai sauvasekoittimella, voit lisätä pari dl vettä, niin tulee tasaisempi sose.

4. Sekoita hernemassaan.

5. Lisää hamppu ja pippuri, sekoita tasaiseksi, muotoile pyöryköiksi.

6. Paista 200 asteessa noin 15 -20 min.

Taikinan voi pakastaa, jolloin pyörykät ovat sulatettavissa ja paistettavissa tarpeen mukaan.


Tilaa uutiskirje