FAQ

Myssyt

Uutena Myssytuotteen tulee olla hieman napakka. Valmiiksi reiluna ostetusta Myssystä tulee käytössä turhan suuri. Villa on joustava materiaali, jonka ansiosta Myssy mukautuu käyttäjänsä pään kokoiseksi muutamassa viikossa ja sen jälkeen se istuu kuin hansikas - ei kun siis Myssy. 

One Size eli M -koko sopii suurimmalle osalle asiakkaitamme. Se istuu noin koon 54-59 cm päähän. Jokainen tuote on kuitenkin uniikki ja vaikka jokaisella Myssymummolla on mittanauhansa, eivät kaikki saman malliston tuotteet ole millilleen tai edes sentilleen saman kokoisia. Lisätietoa saat jokaisen Myssyn ohessa olevasta kokotaulukosta tai yleisestä kokotaulukosta.

Paras tapa huoltaa Myssyäsi on tuulettaa se ulkona kostealla ilmalla. Jos Myssysi kuitenkin tahriintuu tai venähtää mallistaan, voit turvautua hellävaraiseen pesuun. 

Lue tarkemmat hoito-ohjeet täältä.

Myssyt ovat useiden lemmikkien suosiossa ja on varsin tyypillistä, että tuote hajoaa lemmikin napattua se leikkeihinsä. Korjaamme rikotut tupsut ja karanneet silmät pienellä kustannuksella. Laita meille kuva hajonneesta tuotteesta ja viesti asiakaspalveluun, niin kerromme mitä voimme tehdä lempimyssysi pelastamiseksi.

Olemme tuotteistamme ylpeitä ja seisomme niiden takana, joten annamme niille elinikäisen takuun. Mikäli Myssy-tuotteesi menee rikki käytössä, me korjaamme sen tai annamme tilalle vastaavan tuotteen. 

Lue lisää elinikäisestä takuusta ja korjauspalvelusta.

Myssyjen materiaali on 100% suomenlampaan luomuvillaa. Villa on peräisin suomalaisilta luomulammastiloilta ja sen kehrää Pirtin Kehräämö, joka myös pesee villan. Villan täydellinen jäljitettävyys on meille tärkeää - näin pystymme takaamaan villan luonnonmukaisuuden. 

Villa pestään vaatimuksestamme vain kevyesti, jotta sen luontainen rasva, eli lanoliini, säilyisi. Lanoliini pitää villan pehmeänä, erittäin ihoystävällisenä ja luonnostaan vettä- sekä likaahylkivänä. Raakavillassa lanoliinia on painosta noin 20% ja käyttämässämme langassa sitä on yhä jäljellä noin 5%. Normaalisti villateollisuus erottelee lanoliinin villasta kemiallisesti ja myy sen kosmetiikkateollisuudelle.

Syyskuusta 2019 alkaen lankojen käsinvärjäämisestä vastaavat Myssyfarmin omat työntekijät Myssyn päämajassa Haverin koululla.

Jos olet kiinnostunut tuotantoprossistamme, lue lisää Suomenlampaan Villasta.

Tuotteemme ovat 100% kotimaista luomulampaan villaa, ja villassa on lanoliini jäljellä. Etenkin kastuessaan tuotteissa on selkeä lampaan tuoksu, joka on kiinni villan rasvassa eli lanoliinissa. Jos huomaat epämiellyttävän tuoksun Myssyssäsi, voit kokeilla pakastamista noin vuorokauden ajan tai Myssyn viemistä ulos tuulettumaan kostealla ilmalla. Lanoliinin ominaistuoksua se ei kuitenkaan muuta, sillä aito lampaantuoksu on tuotteen ominaisuus.

Vaikka käyttämämme villa on aito luonnontuote, villalle allergiset ihmiset sekä atoopikot voivat toisinaan saada villasta allergisia oireita. Villaa ei kuitenkaan ole käsitelty kemikaaleilla, se on ainoastaan pesty kevyesti kehräämöllä.

Tilaukset

Kaikki tilaukset käsitellään 1-3 arkipäivän kuluessa tilauksen saavuttua ja lähetetään Pöytyältä Postin välityksellä. Meistä riippumattomista syistä Postin kulku voi ajoittain hidastua. Myös joulun ja muiden pyhäpäivien aikana tilausten toimitusaika on pidempi, noin 2-7 päivää.

Arvioidut toimitusajat ja -hinnat:

Suomi: Toimitus 1-3 arkipäivän kuluessa maksun välittymisestä, 4,90€.

EU-maat: Toimitus 4-7 arkipäivän kuluessa maksun välittymisestä, 14,90€.

EU:n ulkopuoliset Euroopan maat: Toimitus 4-7 arkipäivän kuluessa maksun välittymisestä, 19,90€.

Muut maat: Toimitus 4-7 arkipäivän kuluessa maksun välittymisestä, 24,90€.

Huom! Kaikilla kampanjoiden aikana tehdyillä tilauksilla (Uniikkimyynti, Ystävämyynti, Mustan Lampaan päivä) on pidempi toimitusaika: 2-7 päivää!

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Huom! Lahjakorteilla sekä ystävä- ja uniikkimyyntituotteilla ei ole palautusoikeutta. Tilatessasi räätälöidyn Myssyn, hyväksyt samalla nämä toimitusehdot.

Palautusehdot Suomessa


Halutessasi palauttaa käyttämättömän tuotteen, täytä huolellisesti palautuslomake, jonka löydät tilauksesi mukana tulleen kuitin kääntöpuolelta. Mikäli kuitin kääntöpuolelta ei löydy palautuslomaketta, voit tulostaa sen täältä. Kaikki myssytuotteet (paitsi Myssy Luksus, Myssy Snow, Myssyliina, Myssyhattu ja Myssykauluri) mahtuvat kirjekuoreen, tuotetta ei siis tarvitse palauttaa alkuperäisessä paketissa. Kaikista palautuksista veloitetaan käsittelykulu 4,90€, joka vähennetään hyvityksen yhteydessä.

Palauta lähetys lähimpään Postin toimipisteeseen. Palautus tehdään asiakaspalautustunnuksella 642156, joten palautusmaksua ei makseta lähetyspisteessä.

Palautus Postiin:
Asiakaspalautus 642156
Myssyfarmi Oy
Turuntie 1660
FI-21890 Haveri
+358 40 670 9741

Pyydä aina Postista kuitti palautuksestasi mahdollisen katoamistapauksen varalle. Ilman Postin kuittia mahdollisesti kadonnut palautus on omalla vastuullasi!

Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

On asiakkaan velvollisuus huolehtia, että paketti noudetaan ajallaan noutopisteestä. Tilauksen noutamatta jättäminen ei ole tuotepalautus. Noutamatta jätetty paketti palautuu lähettäjälle, ja tilauksesta tehdään hyvitys alkuperäiselle maksutavalla. Veloitamme 10 € kuluja noutamatta jääneestä tilauksesta.

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Huom! Lahjakorteilla sekä ystävä- ja uniikkimyyntituotteilla ei ole palautusoikeutta. Tilatessasi räätälöidyn Myssyn, hyväksyt samalla nämä toimitusehdot.

Vaihdot Suomessa

Kaikki vaihdot käsitellään järjestelmässämme palautuksena. Täytä lähetyksen mukana tuleva palautuslappu, ja kerro, että haluat vaihtaa tuotteen toiseen. Lähetä tuote palautusohjeita noudattaen. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen. Lähetämme sinulle koodin ilmaiselle postitukselle vaihtotilausta varten.

Vaihto- ja palautusehdot ulkomailla

Otathan yhteyttä myssyfarmi@myssyfarmi.fi niin neuvomme sinua vaihdossa.

Haluamme aina kuulla Myssy-yhteisön ajatuksia. Voit lähettää meille sähköpostia, tai ottaa yhteyttä sosiaalisessa mediassa.

Ota yhtettä!

Myssymummot

Hienoa, että olet innostunut neulomisesta! Otamme säännällisin väliajoin lisää mummoja neulontarinkiimme. Ainoat edellytykset ovat, että olet virallisesti eläkkeellä ja että pystyt käymään paikan päällä meillä täällä Pöytyällä tietyin väliajoin. Voit lähettää meille hakemuksen, jotta tiedämme ottaa sinuun yhteyttä kun seuraavan kerran otamme uusia mummoja mukaan toimintaan.

Hae Myssymummoksi täältä!

Tilaa uutiskirje