ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

marraskuu 26, 2019

Juhlimme viidettä kertaa Mustan Lampaan päivää perjantaina 29.11. Viime vuonna aiheesta keskusteltiin kovasti somessa, joten mistä tässä pahamaineisessa MUSTASSA päivässä oikein on kyse?

No se on ainakin sanottava heti kärkeen, että Myssyjä ostamalla et kuormita ympäristöä, vaan luot hyvinvointia.

Mustien lampaiden diskriminaatio aiheuttaa villapulaa

Meillä Myssyfarmilla on jatkuvasti pulaa mustasta villasta, mistä olemme viestineetkin koko syksyn etenkin lampureiden suuntaan. Mustien lampaiden diskriminaatio on johtanut valkoisten yksilöiden ylivaltaan. Maailmallakin värillisen villan markkinahinta noin vain noin 70 % valkoisen villan hinnasta - mustan lampaan euro on siis hikiset 70 senttiä. Me taas myymme eniten tummia värejä, emmekä halua ottaa niitä väripurkista vaan lampaasta. Mustan Lampaan päivänä juhlimme kaikkia heitä, jotka eivät sovi joukkoon. Mustan lampaan päivä on meille myös vuoden tärkein kaupallinen tapahtuma, sillä silloin tuotteet väriin katsomatta ovat alennuksessa verkkokaupassamme.

Black Fridayn kahdet kasvot

Black Friday itsessään on tietysti pahamaineinen amerikkalainen kulutusjuhla, jolloin kuluttajat ravaavat jättimäisiin kauppakeskuksiinsa ja verkkokauppoihinsa ostamaan halvalla tavaraa, jota eivät tarvitse. Tällainen käyttäytyminen aiheuttaa inhonväristyksiä tiedostavissa kansalaisissa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki kyseisenä päivänä myytävät tuotteet olisivat pahasta.

Samaan aikaan Black Fridaysta on tullut myös todellinen kruununkiillotuspäivä. Moni on kiirehtinyt julistamaan, ettei osallistu alennusmyynteihin, vaan sen sijaan lahjoittaa vaikkapa puolukoita metsänhaltijoille. Mitä kovempi tarve saada huomiota, sitä raflaavampi tempaus. Jos valmistaa ekologisesti kestämättömällä tavalla tuotettuja hyödykkeitä, on marraskuussa hiukan myöhäistä vaikkapa sulkea koko kauppa päiväksi tai lahjoa haltijoita, sillä maailman ylikulutuspäivä meni jo toukokuussa tänäkin vuonna. Maalaisjärjellä on hieman hankala ymmärtää, miksi myydä omia tuotteitaan 364 päivää vuodessa täysillä ja sitten yhtenä päivänä esittää, että se on väärin. Me uskomme vastuulliseen kuluttamiseen vuoden ympäri.

365 päivää vuodesta kestäviä valintoja

Eettinen muotibisnes toimii samoilla lainalaisuuksilla kuin koko ala. Ihminen on siitä jännittävä eläin, että se tykkää kun saa ostaa haluamansa vähän edullisemmin. Alennusmyynneissä itsessään ei ole mitään moraalitonta. Jos myy 365 päivää vuodesta laadukkaita, eettisiä, ekologisia ja kestäviä tuotteita, voi niitä joskus myydä myös alennuksella.

Ostamalla Myssyn annat työtä suomalaisille eläkeläisrouville, työllistät suomalaisia kehräämöjä ja takaat kohtuullisen korvauksen villasta suomalaisille lammastiloille. Tiesitkö, että käyttämämme villa päätyisi muuten kompostiin?

Niinpä tänäkin vuonna farmilla juhlitaan Mustan Lampaan päivää 29.11.Myös News

Myssyn lahjaopas: 5 syytä antaa Myssy lahjaksi!
Myssyn lahjaopas: 5 syytä antaa Myssy lahjaksi!

joulukuu 01, 2020

Nyt on oikea hetki hankkia joululahjat niin ystäville kuin sukulaisille. Näitä pehmeitä paketteja rakastavat kaikki ja valikoimastamme löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Jos asia vielä pohdituttaa, listasimme tähän blogiin tärkeimmät syyt miksi Myssy sopii täydellisesti lahjaksi!
Jatka lukemista
Muodin Mustat Lampaat haastavat valitsemaan kotimaista
Muodin Mustat Lampaat haastavat valitsemaan kotimaista

marraskuu 18, 2020

Vastuulliset suomalaisbrändit haluavat herättää ihmiset panostamaan pieniin suomalaisiin toimijoihin käsillä olevan amerikkalaisen kulutusriehan Black Fridayn sijaan. Tulevan viikonlopun 20.-22-11 ajan on tarjolla etuja suomalaisten brändien verkkokaupoista ja kivijalkamyymälöistä. 
Jatka lukemista
Myssyfarmin Janne Rauhansuu Luomuliiton puheenjohtajaksi
Myssyfarmin Janne Rauhansuu Luomuliiton puheenjohtajaksi

marraskuu 11, 2020

Myssyfarmin yrittäjä, luomuviljelijä Janne Rauhansuu Länsi-Suomen luomuyhdistyksestä on valittu Luomuliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi liiton syyskokouksessa 10.11.2020. 
Jatka lukemista

Tilaa uutiskirje