ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

marraskuu 26, 2019

Juhlimme viidettä kertaa Mustan Lampaan päivää perjantaina 29.11. Viime vuonna aiheesta keskusteltiin kovasti somessa, joten mistä tässä pahamaineisessa MUSTASSA päivässä oikein on kyse?

No se on ainakin sanottava heti kärkeen, että Myssyjä ostamalla et kuormita ympäristöä, vaan luot hyvinvointia.

Mustien lampaiden diskriminaatio aiheuttaa villapulaa

Meillä Myssyfarmilla on jatkuvasti pulaa mustasta villasta, mistä olemme viestineetkin koko syksyn etenkin lampureiden suuntaan. Mustien lampaiden diskriminaatio on johtanut valkoisten yksilöiden ylivaltaan. Maailmallakin värillisen villan markkinahinta noin vain noin 70 % valkoisen villan hinnasta - mustan lampaan euro on siis hikiset 70 senttiä. Me taas myymme eniten tummia värejä, emmekä halua ottaa niitä väripurkista vaan lampaasta. Mustan Lampaan päivänä juhlimme kaikkia heitä, jotka eivät sovi joukkoon. Mustan lampaan päivä on meille myös vuoden tärkein kaupallinen tapahtuma, sillä silloin tuotteet väriin katsomatta ovat alennuksessa verkkokaupassamme.

Black Fridayn kahdet kasvot

Black Friday itsessään on tietysti pahamaineinen amerikkalainen kulutusjuhla, jolloin kuluttajat ravaavat jättimäisiin kauppakeskuksiinsa ja verkkokauppoihinsa ostamaan halvalla tavaraa, jota eivät tarvitse. Tällainen käyttäytyminen aiheuttaa inhonväristyksiä tiedostavissa kansalaisissa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki kyseisenä päivänä myytävät tuotteet olisivat pahasta.

Samaan aikaan Black Fridaysta on tullut myös todellinen kruununkiillotuspäivä. Moni on kiirehtinyt julistamaan, ettei osallistu alennusmyynteihin, vaan sen sijaan lahjoittaa vaikkapa puolukoita metsänhaltijoille. Mitä kovempi tarve saada huomiota, sitä raflaavampi tempaus. Jos valmistaa ekologisesti kestämättömällä tavalla tuotettuja hyödykkeitä, on marraskuussa hiukan myöhäistä vaikkapa sulkea koko kauppa päiväksi tai lahjoa haltijoita, sillä maailman ylikulutuspäivä meni jo toukokuussa tänäkin vuonna. Maalaisjärjellä on hieman hankala ymmärtää, miksi myydä omia tuotteitaan 364 päivää vuodessa täysillä ja sitten yhtenä päivänä esittää, että se on väärin. Me uskomme vastuulliseen kuluttamiseen vuoden ympäri.

365 päivää vuodesta kestäviä valintoja

Eettinen muotibisnes toimii samoilla lainalaisuuksilla kuin koko ala. Ihminen on siitä jännittävä eläin, että se tykkää kun saa ostaa haluamansa vähän edullisemmin. Alennusmyynneissä itsessään ei ole mitään moraalitonta. Jos myy 365 päivää vuodesta laadukkaita, eettisiä, ekologisia ja kestäviä tuotteita, voi niitä joskus myydä myös alennuksella.

Ostamalla Myssyn annat työtä suomalaisille eläkeläisrouville, työllistät suomalaisia kehräämöjä ja takaat kohtuullisen korvauksen villasta suomalaisille lammastiloille. Tiesitkö, että käyttämämme villa päätyisi muuten kompostiin?

Niinpä tänäkin vuonna farmilla juhlitaan Mustan Lampaan päivää 29.11.Myös News

Viisi syytä pukeutua villaan myös kesällä
Viisi syytä pukeutua villaan myös kesällä

toukokuu 04, 2021

Materiaalina villa hengittää kun ilma on lämmin, eristää lämpöä kylminä kevätaamuina, sekä siirtää hien pois iholta ja pystyy imemään itseensä suuren määrän kosteutta, tuntumatta silti märältä. Keräsimmekin tähän viisi syytä pukeutua villaan myös lämpimällä kelillä!

Jatka lukemista
Vaatevallankumous: Kuka teki Myssyni?
Vaatevallankumous: Kuka teki Myssyni?

huhtikuu 23, 2021

Myssy-ystävät voivat luottaa siihen, että me tiedämme tarkasti tuotantoketjumme jokaisen vaiheen ja tekijän, sillä kaikki tuotannon osat ja raaka-aine ovat kotimaisia. Tämä tekee meistä täysin poikkeuksellisen vaatebrändin, harva pystyy vastaavaan kotimaisuus asteeseen.

Jatka lukemista
Esittelyssä Myssyfarmin uusi tuotanto- ja ostopäällikkö Mari Rintala!
Esittelyssä Myssyfarmin uusi tuotanto- ja ostopäällikkö Mari Rintala!

huhtikuu 01, 2021

Tutustu Myssy-tiimin uuteen jäseneen! Marilla on aimo annos kokemusta niin villasta kuin neulonnasta. Hän astuu tärkeään roolin nyt, kun lähdemme rakentamaan Myssyfarmin luomuvillojen sopimustuottajajärjestelmää.
Jatka lukemista

Tilaa uutiskirje