Aika : 45min
Ainesosaluettelo:
2 dl hernerouhetta
2 dl ohrahiutaleita (esim. Riihipuodin)
4 dl kasvislientä
4 dl juuresraastetta (esim. peruna, palsternakka ja/tai porkkana)
Punajuurta
1-2 sipulia
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Yrttejä ja suolaa
Ohje:
Kiehauta kasvislientä reilut puoli litraa.
Laita kulhoon hernerouhe sekä ohrahiutaleet ja 4dl kasvislientä. Lisää tarvittaessa vielä hieman lientä, jos seos vaikuttaa jähmeältä.
Anna turvota 30min. Jos sinulla on kiire, seos turpoaa melko hyvin jo kymmenessä minuutissa.
Lisää öljy, juuresraaste ja kuulotettu sipuli sekä mausteita maun mukaan. Emäntä suosittelee suolaa, mustapippuria sekä luomusoijaa.
Muotoile käsin noin sentin paksuisiksi pihveiksi ja paista pannulla tai uunissa. Emäntä suosittelee pihvien paistamista kylmäpuristetussa luomurypsiöljyssä. Ulla-mummin kikka on paistaa kasvispihvit pikkulettupannulla, jolloin taikinan voi vain painella tiiviisti valmiisiin muotteihin.