ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Hyvät lampurit,

Me täällä Myssyfarmilla haluamme edistää mustien ja ruskeiden lampaiden väriin perustuvan syrjinnän lopettamista. Maailman sivu valkoisia lampaita on suosittu jalostuksessa ja maailman markkinoilla värillisen villan arvo eli mustan lampaan euro on vain noin 70 senttiä valkoisen villan arvosta eli valkoisen lampaan eurosta. "Tämä on törkeää, minun villani on vielä hienompaa ja kiharampaa kuin valkoisten ystävieni", kommentoi musta lammas Pikkukarhu. Syrjinnän sijaan on aika aloittaa mustien lampaiden positiivinen diskrimaatio eli suosiva erityiskohtelu jalostuksessa. Jos haluat liittyä mukaan kampanjaan ja olla mukana toteuttamassa Mustien Lampaiden positiivista diskriminaatiota, lisää tämä kuva lammastilasi profiiliin!

Tämän vakavamielisen kampanjan taustalla on todellinen tarve. Myssyfarmi ostaa luonnonmukaisten suomenlampaiden villaa Pirtin Kehräämön kautta hintaan 5e/kg + alv ( I-laatuinen villa) ja 2,5e/kg + alv (II-laatuinen villa). Mustien lampaiden villasta on kuitenkin akuutti pula. "Me maksamme saman hinnan mustien, ruskeiden ja valkoisten lampaiden villasta, mutta mustan villan saatavuudessa on haasteita", kommentoi Myssyfarmin emäntä Anna Rauhansuu.

Villa ostetaan Pirtin Kehräämön kautta, joten jos sinulla on tarjota villaa väriin katsomatta, soita siitä Myssyfarmille Annalle 0445704022 sekä kehräämölle Päiville 050 441 5045. Kokonaistarve ensi vuodelle on noin 4000kg raakavillaa, josta 1500kg mustaa. Hyvässä tapauksessa villat saadaan talteen syksyn kerinnöistä, jotka ovat jo alkaneet.

"En lainkaan pidä siitä, että yleiskielessä termiä "musta lammas" käytetään aina hyvin epäilyttävissä ja halventavissa yhteyksissä. Jos satut olemaan sukusi ainut musta lammas, ole siitä ylpeä!" jatkaa Pikkukarhu.

Positiivinen syrjintä (positiivinen diskriminaatio, myönteinen erityiskohtelu) tarkoittaa yksinkertaisesti sellaista hallinnollista toimintatapaa, jossa vähemmistö- tai erityisryhmään kuuluvia tuetaan silloin, kun he ovat vaarassa jäädä eriarvoiseen asemaan.




Pysy lämpimänä. Tilaa uutiskirjeemme!