ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Millainen on Myssyn ainutlaatuinen tuotantomalli, jossa 99% rahasta jää Suomeen?

Tätä meiltä usein kysytään ja tässä se nyt on: Myssyn matka lammastilalta valmiiksi tuotteeksi, yhdessä kuvassa. Alta löydät lisäksi tuotantomallimme tarkemmin avattuna!

  1. Myssyfarmilla on noin 30 sopimustuottajaa eli lammastilaa, joiden kanssa yrityksellä on toistaiseksi voimassa oleva ostosopimus. Villat keräillään lammastiloilta kahdesti vuodessa yhteistyökumppanimme toimesta ja viedään välivarastoon. Roolimme villaketjun elvyttämisessä ja villan arvon nostamisessa on ollut ratkaiseva.
  2. Kaikki käytämämme suomenlampaan villa pestään ja kehrätään Suomessa sekä Virroilla Virtain Villassa että Pirtin Kehräämössä Mikkelissä. Raskas teollinen pesu vie villalta sen parhaat luontaiset ominaisuudet, eikä Myssy-villoja tästä syystä laivata ulkomaille pestäväksi. Pesuvedet lämpiävät pelletillä ja maalämmöllä, käytössä on uusiutuvaa energiaa. Kun kaikki työvaiheet tapahtuvat Suomessa, myös kaikki raha jää Suomeen.
  3. Valmiit vyyhdätyt villalangat värjätään joko Hämeenkyrössä alihankinta tai Sofian käsissä täällä Pöytyällä Myssyfarmin värjäyskeittiössä matalahappoväreillä. Kun villan värjää lankana, on lopputulos kauniimpi ja loisteliaampi. Erityisesti käsin värjääminen antaa villalle ainutlaatuisen elävyyden.  Nykyään myymmekin yhä enemmän myös pelkkää lankaa neulojille, sillä tällaista lankaa ei juuri mistään muualta saa. 
  4. Tämän jälkeen langat saapuvat farmin villavarastoon, josta ne pakataan KnitKit-pakkauksiin tai annetaan Myssymummoille neulottavaksi. Meiltä usein kysytään, missä Mummot neulovat? Mummot neulovat kotonaan, mökillään, matkoilla, autossa tai missä haluavat. Kotiteollisuus on vahva suomalainen tuotantotapa.  Työllistämme 95 eläkeläistä, joille työ tuo lisätuloa, merkityksellistä tekemistä ja sosiaalisen piirin, johon kuulua. Toistaiseksi meillä on aina ollut jonotuslista Myssymummoiksi haluavista ja niin meillä on edelleen. Nyt vaan odotellaan, että tilauskanta mahdollistaa enemmän neulottavaa nykyisille mummoille sekä uusien mummojen ottamisen remmiin!
  5. Mummot toimittavat valmiit tuotteet meille ompeluseurojen yhteydessä ja täältä ne tarkistetaan ja laputetaan, jonka jälkeen ne varastoidaan. Puinen logo laseroidaan, tuotenauha ja mukana olevat painotuotteet kaikki painetaan Suomessa. Tuotteet jatkavat matkaansa jälleenmyyjille 16 maahan sekä verkkokauppa-asiakkaille ympäri maailmaa! Nyt yli suurta varastoa on saatu purettua, mutta vielä riittää asusteita talveen ja kevääseen. 
  6. Tekstiiliala on täynnä uusia teknologisia innovaatioita, mutta meidän innovaatiomme on sosiaalinen. Eläkeläisten työllistäminen on merkittävä yhteiskunnallinen kysymys.  Kun koko tuotanto on omissa käsissä, on se paitsi täysin jäljitettävissä myös helposti muokattavissa kulloisenkin tarpeen mukaan.  Olemme suorastaan kotiteollisuuden teknologiajohtaja!


Myös News

Myssy on virallinen Mielinauha-kumppani
Myssy on virallinen Mielinauha-kumppani

Jatka lukemista
Myssyn Outlet hiihtolomalla kauppakeskus Myllyssä
Myssyn Outlet hiihtolomalla kauppakeskus Myllyssä

Myssyn Outlet ja ohjelmaa kauppakeskus Myllyssä hiihtolomalla!
Jatka lukemista
Uniikkimyynti 2024 on täällä!
Uniikkimyynti 2024 on täällä!

Viikon tähti on karstattu Pörrö 2024 -mallisto!
Jatka lukemista

Pysy lämpimänä. Tilaa uutiskirjeemme!