ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Millainen on Myssyn ainutlaatuinen tuotantomalli, jossa 99% rahasta jää Suomeen?

Tätä meiltä usein kysytään ja tässä se nyt on: Myssyn matka lammastilalta valmiiksi tuotteeksi, yhdessä kuvassa. Alta löydät lisäksi tuotantomallimme tarkemmin avattuna!

  1. Myssyfarmilla on noin 30 sopimustuottajaa eli lammastilaa, joiden kanssa yrityksellä on toistaiseksi voimassa oleva ostosopimus. Villat keräillään lammastiloilta kahdesti vuodessa yhteistyökumppanimme toimesta ja viedään välivarastoon. Roolimme villaketjun elvyttämisessä ja villan arvon nostamisessa on ollut ratkaiseva.
  2. Kaikki käytämämme suomenlampaan villa pestään ja kehrätään Suomessa sekä Virroilla Virtain Villassa että Pirtin Kehräämössä Mikkelissä. Raskas teollinen pesu vie villalta sen parhaat luontaiset ominaisuudet, eikä Myssy-villoja tästä syystä laivata ulkomaille pestäväksi. Pesuvedet lämpiävät pelletillä ja maalämmöllä, käytössä on uusiutuvaa energiaa. Kun kaikki työvaiheet tapahtuvat Suomessa, myös kaikki raha jää Suomeen.
  3. Valmiit vyyhdätyt villalangat värjätään joko Hämeenkyrössä alihankinta tai Sofian käsissä täällä Pöytyällä Myssyfarmin värjäyskeittiössä matalahappoväreillä. Kun villan värjää lankana, on lopputulos kauniimpi ja loisteliaampi. Erityisesti käsin värjääminen antaa villalle ainutlaatuisen elävyyden.  Nykyään myymmekin yhä enemmän myös pelkkää lankaa neulojille, sillä tällaista lankaa ei juuri mistään muualta saa. 
  4. Tämän jälkeen langat saapuvat farmin villavarastoon, josta ne pakataan KnitKit-pakkauksiin tai annetaan Myssymummoille neulottavaksi. Meiltä usein kysytään, missä Mummot neulovat? Mummot neulovat kotonaan, mökillään, matkoilla, autossa tai missä haluavat. Kotiteollisuus on vahva suomalainen tuotantotapa.  Työllistämme 95 eläkeläistä, joille työ tuo lisätuloa, merkityksellistä tekemistä ja sosiaalisen piirin, johon kuulua. Toistaiseksi meillä on aina ollut jonotuslista Myssymummoiksi haluavista ja niin meillä on edelleen. Nyt vaan odotellaan, että tilauskanta mahdollistaa enemmän neulottavaa nykyisille mummoille sekä uusien mummojen ottamisen remmiin!
  5. Mummot toimittavat valmiit tuotteet meille ompeluseurojen yhteydessä ja täältä ne tarkistetaan ja laputetaan, jonka jälkeen ne varastoidaan. Puinen logo laseroidaan, tuotenauha ja mukana olevat painotuotteet kaikki painetaan Suomessa. Tuotteet jatkavat matkaansa jälleenmyyjille 16 maahan sekä verkkokauppa-asiakkaille ympäri maailmaa! Nyt yli suurta varastoa on saatu purettua, mutta vielä riittää asusteita talveen ja kevääseen. 
  6. Tekstiiliala on täynnä uusia teknologisia innovaatioita, mutta meidän innovaatiomme on sosiaalinen. Eläkeläisten työllistäminen on merkittävä yhteiskunnallinen kysymys.  Kun koko tuotanto on omissa käsissä, on se paitsi täysin jäljitettävissä myös helposti muokattavissa kulloisenkin tarpeen mukaan.  Olemme suorastaan kotiteollisuuden teknologiajohtaja!


Myös News

Lämpimästi tervetuloa Myssyn tunnelmalliseen Joulukauppaan ja tutustumaan Suomen Suurimpaan Myssyn!
Lämpimästi tervetuloa Myssyn tunnelmalliseen Joulukauppaan ja tutustumaan Suomen Suurimpaan Myssyn!

Hyvä Myssy-ystävä,

Myssyn perinteinen joulukauppa on auki joulukuussa seuraavasti: 

Jatka lukemista
Myssymummot poseeraavat Škodan maailmanlaajuisen kampanjan kasvoina
Myssymummot poseeraavat Škodan maailmanlaajuisen kampanjan kasvoina

Autojätti Škoda on juuri julkaissut maailmanlaajuisen Explorers of Sustainability - kampanjan viimeisen osan: Myssyfarmi, tightly knitted community.  Kampanjan kasvoina poseeraavat tietysti Myssymummot. Kyse on rajoja rikkovasta lähestymiskulmasta autoalan markkinointiin
Jatka lukemista
Myssyfarmi järjestää Finn Fashion Fridayn 17.-19.11 neljättä kertaa
Myssyfarmi järjestää Finn Fashion Fridayn 17.-19.11 neljättä kertaa

Myssyfarmin neljättä kertaa järjestämä suomalaisten muotibrändien Finn Fashion Friday -kampanja starttaa perjantaina 17.11.
Jatka lukemista

Pysy lämpimänä. Tilaa uutiskirjeemme!