ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

syyskuu 21, 2016

Myssyfarmin ruokapuolen tuotteisiin kuuluu kylmäpuristettu luomurypsiöljy, hernerouhe, hernejauho ja Hulda-herne. Kaikki tuotteemme ovat sertifioitua luomua ja rypsiöljymme julistettiin 1.10. Vuoden Luomutuotteeksi 2015 suurkeittiösarjassa. Valitsijaraadissa oli edustettuna luomutuotanto ja elintarvikeosaaminen, vähittäistavarakauppa sekä ammattikeittiökokemus. ”Öljyn maku on valovuosien päässä kilpailijoista”, hehkutti tuomaristossa istunut Laurea ammattikorkeakoulun Ravintola Bar Laurean keittiömestari Ilari Paananen.

Kylmäpuristettu luomurypsiöljy on tuotteistamme selkeästi suosituin ja saamme öljyn mausta paljon positiivista palautetta. Se on puristettu poikkeuksellisen hellävaraisesti puhtaasta Largo-luomurypsistä ja sen maku on erittäin hieno, pehmeä ja pähkinäinen. Kylmäpuristetussa luomurypsiöljyssä omega-3 ja omega-6 rasvahappojen suhde on ihmisravinnoksi liki täydellinen ja siinä on runsaasti kasvisteroleja, E-vitamiinia ja K-vitamiinia. Rypsiöljy käy hyvin paistamiseen ja leivontaan, mutta parhaimmillaan se on ihan pelkiltään esimerkiksi salaatinkastikkeena, perunan päällä tai vaikka uunijuureksissa.

Luomu hernerouhe on erinomainen kotimainen kasvisvalkuaisen lähde, joka on kehitetty soijan kotimaiseksi vastineeksi. Herneessä on 18g proteiinia / 100g, mikä on enemmän kuin keskivertojauhelihassa. Se sopii monipuoliseksi raaka-aineeksi kasvispihveihin, risottoihin, uuniruokiin sekä esimerkiksi lettutaikinaan. Herne rouhitaan kuorineen myssyfarmin elintarviketiloissa pienmyllyssä ja olemme päätyneet tekemään siitä suhteellisen hienojakoista, jotta rouhe ei vaatisi pitkää liotusaikaa. Kun hernerouheen sekoittaa kuumaan veteen tai kasvisliemeen noin 1:1, se turpoaa noin 15 minuutissa.

Luomu hernejauho on tuoteuutuutemme, joka on miedonmakuinen ja monikäyttöinen tuote ruoanlaittoon ja etenkin leivontaan. Hernejauho lanseerattiin lokakuussa 2015 yleisön pyynnöstä myös kuluttajatuotteeksi. Se kehitettiin alun perin kotimaisiin kasvisvalkuaisiin keskittyneen hankkeen tiimoilta pienleipomoiden tarpeisiin. Hernejauho sopii etenkin leivontaan: sämpylöihin, leipiin ja myös falafel-pyöryköihin kikhernejauhon sijaan. Hernejauhosta saa tehtyä maittavan makuiset letut, jotka voi tarjota joko suolaisena tai makeana.

Luomu Hulda-herne on myssyfarmin viljelemä korkealaatuinen ja perinteinen suomalainen hernelajike, josta voi keittää maistuvan keiton tai idättää versoja.

Lue lisää Myssyfarmin luomuruokatuotteista!



Myös News

Muodin Mustat Lampaat haastavat valitsemaan kotimaista
Muodin Mustat Lampaat haastavat valitsemaan kotimaista

marraskuu 18, 2020

Vastuulliset suomalaisbrändit haluavat herättää ihmiset panostamaan pieniin suomalaisiin toimijoihin käsillä olevan amerikkalaisen kulutusriehan Black Fridayn sijaan. Tulevan viikonlopun 20.-22-11 ajan on tarjolla etuja suomalaisten brändien verkkokaupoista ja kivijalkamyymälöistä. 
Jatka lukemista
Myssyfarmin Janne Rauhansuu Luomuliiton puheenjohtajaksi
Myssyfarmin Janne Rauhansuu Luomuliiton puheenjohtajaksi

marraskuu 11, 2020

Myssyfarmin yrittäjä, luomuviljelijä Janne Rauhansuu Länsi-Suomen luomuyhdistyksestä on valittu Luomuliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi liiton syyskokouksessa 10.11.2020. 
Jatka lukemista
Albireo - Rajoja rikkomassa
Albireo - Rajoja rikkomassa

marraskuu 11, 2020

Albireo on kaksoistähti pohjoistaivaalla. Tässä mallistossa ei ole kuitenkaan kyse tähtitieteestä, vaan rajojen rikkomisesta. Tätä kaksiväristä teosta korostaa monivärinen tupsu, jossa on vahva avaruudellinen fiilis. Voit käyttää tätä Myssyä hillitymmin reuna rullattuna tai sitten vapaasti auki.
Jatka lukemista

Tilaa uutiskirje