ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Hyvät Myssy-ystävät,

Tänään on hyvä päivä pohtia, miksi kaikki tuotteemme ovat 100% Suomessa valmistettuja ja vieläpä suomalaista raaka-ainetta? Mikä on saanut meidät valitsemaan tällaisen toimintamallin ja pitämään siitä kiinni?

Kyseessä on lähtökohtaisesti arvovalinta.

Olemme halunneet lähteä nostamaan juuri suomalaisten alkuperäisrotujen villaa, työllistämään oman kylän mummoja ja nostamaan juuri omaa kotikuntaamme, vaikka se ei aina ole helppoa. Pakko se on tunnustaa, että meitä kiehtoo kaikki vaikea ja mahdoton.

Kun lähdimme aikanaan etsimään suomalaista villalankaa elettiin ihan eri vuosikymmentä. Ei me silloin tiedetty, että suomenlampaan villa on pehmeydessään ja kiillossaan merinon veroista kultaa. Eikä me tiedetty, että siitä yli 70% päätyy hävikkiin. Kotimainen lanka oli arvovalinta ja nyt meille on itsestään selvää, että kotimaisen villan arvostuksen nostaminen ja tuotantoketjun elvyttäminen ovat osa missiotamme.

Se, että raakavilla tulee pelkästään valvotuilta luomutiloilta, ei myöskään ole mikään pelkkä myyntikikka. Myssyfarmi on - edelleen - keskisuuri luomutila Pöytyällä, tilakoko kasvaa tasaisesti ja tuotantomme on tätä nykyä liki pelkästään regeneratiivista viljelyä eli hiiliviljelyä. Meille luonnonmukaisuus on elämäntapa, josta emme paasaa, mutta jota haluamme edistää.

Arvovalinta se on sekin, että haluaa jättää aurinkoiset surffirannat ja Punavuoren kuppilat, ja palata viljelemään maata Pöytyälle. Liittyä osaksi sukupolvien ketjua tietäen, ettei voi muuttaa koko maailmaan, mutta ainakin voi muuttaa kotikuntaansa. Silloin voi joskus kärsiä riittämättömyyden tunteesta, muttei koskaan merkityksettömyydestä.

Ensimmäiset mummot olivat perhetuttuja. Nykyään tuntuu upealta pystyä tarjoamaan työtä, yhteisöllisyyttä ja merkityksellisyyttä liki 60 eläkeläiselle. On palkitsevaa tehdä töitä ihmisten kanssa, joilla on pitkä elämänkokemus, josta ammentaa. On arvokasta auttaa ihmisiä kolmansissa maissa, mutta on myös arvokasta auttaa ihmisiä lähellä.

Tänä vuonna olemme myös antaneet asiakkaillemme mahdollisuuden kokea samaa merkityksellisyyttä ja onnistumisia neulomalla itse.

Kyse on myös erottautumisesta.

Jo silloin, kun Myssyfarmin perustaja Janne Rauhansuu rekisteröi Myssy.fi domainin Sveitsissä asuessaan, oli suomalaisuus osa koko brändin kiinnostavuutta. Se, että tuote on tehty Suomessa erottaa meidät muista muotimerkeistä maailmalla. Aina sitä kuulee näissä piireissä sanottavan, ettei suomalaisuus ole itseisarvo. No, ei se olekaan. Se on kilpailuetu. Made in Finland on kova juttu, sillä pääsee maailman arvostetuimpiin tavarataloihin.

Tottakai se vaatii myös erottuvan ja kiinnostavan muotoilun tuotteeseen, joka saa kantajansa loistamaan. Käsityönä tehty tuote erottuu muotoilullaan. Käsillä tekeminen tuo tuotteeseen syvyyttä. Se luo kerroksen, johon ei koskaan koneella tehden yllä.

Ja hei se Pöytyä, se on todella kiinnostava paikkakunta. Ja sieltä tulee paljon vähemmän muotimerkkejä kuin Pariiisista.

Jos me emme tähän pysty, ei pysty kukaan muukaan.

Tällaisessa tekemisessä täytyy olla vähän hullu, se täytyy myöntää. Täytyy myös olla päämäärätietoinen, ongelmanratkaisutaitoinen - ja Periksiantamaton (linkki kotipizza). Miten paljon helpompaa olisikaan ostaa Italiasta valmiit merinolangat ja teettää ne neulekoneilla tuotteiksi? Mutta se ei olisi yhtään kiinnostavaa, silloin kyse olisi mistä tahansa muodista.

Myssyä ostaessa et osta vain tuotetta, vaan teet arvovalinnan.

Toivotamme kaikille Myssy-ystäville hyvää itsenäisyyspäivää lähellä - ja kaukana!

t.Anna, Janne ja Myssyfarmin tiimi


Myös News

Myssy on virallinen Mielinauha-kumppani
Myssy on virallinen Mielinauha-kumppani

Jatka lukemista
Myssyn Outlet hiihtolomalla kauppakeskus Myllyssä
Myssyn Outlet hiihtolomalla kauppakeskus Myllyssä

Myssyn Outlet ja ohjelmaa kauppakeskus Myllyssä hiihtolomalla!
Jatka lukemista
Uniikkimyynti 2024 on täällä!
Uniikkimyynti 2024 on täällä!

Viikon tähti on karstattu Pörrö 2024 -mallisto!
Jatka lukemista

Pysy lämpimänä. Tilaa uutiskirjeemme!