ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

joulukuu 06, 2020

Hyvät Myssy-ystävät,

Tänään on hyvä päivä pohtia, miksi kaikki tuotteemme ovat 100% Suomessa valmistettuja ja vieläpä suomalaista raaka-ainetta? Mikä on saanut meidät valitsemaan tällaisen toimintamallin ja pitämään siitä kiinni?

Kyseessä on lähtökohtaisesti arvovalinta.

Olemme halunneet lähteä nostamaan juuri suomalaisten alkuperäisrotujen villaa, työllistämään oman kylän mummoja ja nostamaan juuri omaa kotikuntaamme, vaikka se ei aina ole helppoa. Pakko se on tunnustaa, että meitä kiehtoo kaikki vaikea ja mahdoton.

Kun lähdimme aikanaan etsimään suomalaista villalankaa elettiin ihan eri vuosikymmentä. Ei me silloin tiedetty, että suomenlampaan villa on pehmeydessään ja kiillossaan merinon veroista kultaa. Eikä me tiedetty, että siitä yli 70% päätyy hävikkiin. Kotimainen lanka oli arvovalinta ja nyt meille on itsestään selvää, että kotimaisen villan arvostuksen nostaminen ja tuotantoketjun elvyttäminen ovat osa missiotamme.

Se, että raakavilla tulee pelkästään valvotuilta luomutiloilta, ei myöskään ole mikään pelkkä myyntikikka. Myssyfarmi on - edelleen - keskisuuri luomutila Pöytyällä, tilakoko kasvaa tasaisesti ja tuotantomme on tätä nykyä liki pelkästään regeneratiivista viljelyä eli hiiliviljelyä. Meille luonnonmukaisuus on elämäntapa, josta emme paasaa, mutta jota haluamme edistää.

Arvovalinta se on sekin, että haluaa jättää aurinkoiset surffirannat ja Punavuoren kuppilat, ja palata viljelemään maata Pöytyälle. Liittyä osaksi sukupolvien ketjua tietäen, ettei voi muuttaa koko maailmaan, mutta ainakin voi muuttaa kotikuntaansa. Silloin voi joskus kärsiä riittämättömyyden tunteesta, muttei koskaan merkityksettömyydestä.

Ensimmäiset mummot olivat perhetuttuja. Nykyään tuntuu upealta pystyä tarjoamaan työtä, yhteisöllisyyttä ja merkityksellisyyttä liki 60 eläkeläiselle. On palkitsevaa tehdä töitä ihmisten kanssa, joilla on pitkä elämänkokemus, josta ammentaa. On arvokasta auttaa ihmisiä kolmansissa maissa, mutta on myös arvokasta auttaa ihmisiä lähellä.

Tänä vuonna olemme myös antaneet asiakkaillemme mahdollisuuden kokea samaa merkityksellisyyttä ja onnistumisia neulomalla itse.

Kyse on myös erottautumisesta.

Jo silloin, kun Myssyfarmin perustaja Janne Rauhansuu rekisteröi Myssy.fi domainin Sveitsissä asuessaan, oli suomalaisuus osa koko brändin kiinnostavuutta. Se, että tuote on tehty Suomessa erottaa meidät muista muotimerkeistä maailmalla. Aina sitä kuulee näissä piireissä sanottavan, ettei suomalaisuus ole itseisarvo. No, ei se olekaan. Se on kilpailuetu. Made in Finland on kova juttu, sillä pääsee maailman arvostetuimpiin tavarataloihin.

Tottakai se vaatii myös erottuvan ja kiinnostavan muotoilun tuotteeseen, joka saa kantajansa loistamaan. Käsityönä tehty tuote erottuu muotoilullaan. Käsillä tekeminen tuo tuotteeseen syvyyttä. Se luo kerroksen, johon ei koskaan koneella tehden yllä.

Ja hei se Pöytyä, se on todella kiinnostava paikkakunta. Ja sieltä tulee paljon vähemmän muotimerkkejä kuin Pariiisista.

Jos me emme tähän pysty, ei pysty kukaan muukaan.

Tällaisessa tekemisessä täytyy olla vähän hullu, se täytyy myöntää. Täytyy myös olla päämäärätietoinen, ongelmanratkaisutaitoinen - ja Periksiantamaton (linkki kotipizza). Miten paljon helpompaa olisikaan ostaa Italiasta valmiit merinolangat ja teettää ne neulekoneilla tuotteiksi? Mutta se ei olisi yhtään kiinnostavaa, silloin kyse olisi mistä tahansa muodista.

Myssyä ostaessa et osta vain tuotetta, vaan teet arvovalinnan.

Toivotamme kaikille Myssy-ystäville hyvää itsenäisyyspäivää lähellä - ja kaukana!

t.Anna, Janne ja Myssyfarmin tiimi


Myös News

Hyvää syntymäpäivää, Myssy 15 vuotta!
Hyvää syntymäpäivää, Myssy 15 vuotta!

tammikuu 13, 2021

Ensimmäinen Myssy valmistui 13.1.2006 Sveitsin Davosissa. Syntymäpäivän kunniaksi tarjoamme kaikille yli 100 eur ostoksen tehneille Myssy-ystäville Myssypannan kaupan päälle!
Jatka lukemista
Myssyfarmi Vuosikatsaus 2020
Myssyfarmi Vuosikatsaus 2020

joulukuu 30, 2020

Tämä haastava ja monelle vaikea vuosi on kohdellut meitä hyvin. Tutustu mitä vuoden aikana tapahtuikaan!

Jatka lukemista
Myssyfarmin joulunajan toimitusajat
Myssyfarmin joulunajan toimitusajat

joulukuu 14, 2020

Tee tilaus sunnuntaihin 20.12. mennessä, jotta pakettisi ehtii varmimmin perille jouluksi. Matkahuollon Kotipaketit tulee tilata 17.12. mennessä.
Jatka lukemista

Tilaa uutiskirje