ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Neulonta on kieltämättä hyödyllinen harrastus. Jo muutaman silmukan opettelulla voi saada aikaan uskomattoman kauniita luomuksia kuten myssyjä, huiveja tai vaikka villatakkeja. Mutta tiesitkö, että neulonta ei ole vain hyödyllistä, vaan myös hyvinvointia edistävää? Neulonnasta onkin kovaa vauhtia kasvamassa hyvinvointiliike!

Suosittelemme kaikille neulonta-harrastuksen aloittamista, ja listaammekin teille tähän neljä tunnettua neulonnan terveysvaikutusta:

1. Neulominen vähentää stressiä ja tuo hyvää oloa

Myssymummot sen tietävät: neulonta rentouttaa. Vaikka ensimmäiset silmukat voivat aiheuttaa harmaita hiuksia, perustaitojen opettelun jälkeen neulontaan jää helposti koukkuun. Neulonnan toistuva liike aktivoi aivojemme parasympaattista hermostoa ja siten tuottaa rauhoittuneen olon.

Neuloessa aivomme vapauttavat dopamiinia, hormonia, joka tuo hyvänolontunnetta ja kannustaa jatkamaan harrastusta. Puikkoihin tarttuminen voi alentaa sykettä ja verenpainetta muutamassa minuutissa, ja mitä enemmän neulot, sitä onnellisempi olet.

2. Neulominen käy meditaatiosta

Mindfulnessissa ja meditaatiossa on kyse pysähtymistä nykyhetkeen. Aloittelijoita kehotetaan usein vain istumaan ja keskittymään hengitykseen. Kun mieli alkaa vaeltaa, ohjaamme huomiomme hellävaraisesti ja tuomitsematta takaisin hengitykseen.

Neulonta pakottaa meidät olemaan aktiivisesti keskittynyt siihen mitä teemme käsillämme. Keskittyessämme silmukoiden toistoon, jää hyvin vähän tilaa negatiiviselle ajattelulle tai ajatusten harhailulle. Siten neulonnassa saamme nauttia meditaation vaikutuksista kuin itsessään. Neulonta onkin hyvä vaihtoehto meditointihetkelle.

3. Neulominen kohottaa itsetuntoa

Jokainen neuleprojektin valmiiksi saanut tietää, miten hyvältä on saavuttaa jotain konkreettista omilla käsillä. Aluksi aloitat helpoista ja yksinkertaisista neuletöistä, ratkaiset matkanvarrella pieniä haasteita oppiessasi lisää, ja pikkuhiljaa siirryt vaativimpiin neuletöihin. Kehittyessäsi itsetuntosi vahvistuu, ja lankavarastosi kasvaa neuloosin kourissa.

4. Neulominen parantaa kognitiivisia kykyjä

Vaikka neuletyöt syntyvät sinänsä melko yksinkertaisista aineksista, tarvitset vain lankaa ja puikot, neulominen aktiviteettinä parantaa aivolohkojen koordinaatiokykyä. Mitä monimutkaisempaa neulominen on, sitä enemmän harjoitat aivojasi ja sitä pidempään ne myös pysyvät terävinä. On tutkittu, että käsitöitä tekevät ikääntyneet kärsivät muita vähemmän lievistä kognitiivisista häiriöistä. Liekö syy siihen miksi Myssymummomme ovat erityisen terävää porukkaa, jolta huumoria ja jutut eivät lopu!

Jos olet kiinnostunut neulomisesta, mutta et tiedä mistä aloittaa, MyMyssy neulepakettimme sisältävät kaiken mitä tarvitset neuleharrastuksen aloittamiseen. Suuntaan siis MyMyssy -kauppaan, siltä löytyy projekteja niin aloittelijalle kuin kokeneelle neulojalle. My Muffi on aloittelijan unelmaprojekti, kun My Farmester ja Nobles sopivat kokeneemmalle.

Pysy lämpimänä. Tilaa uutiskirjeemme!