ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Myssymummojen Euroopan kiertue niitti mainetta Saksassa ja jatkuu pian Tukholmassa!

Suomalaisista start up -yrityksistä korkein keski-ikä lienee meillä täällä Myssyfarmilla, sillä työllistämme liki 100 eläkeikäistä neulojaa, joiden käsissä syntyy asusteita vientiin. Jokainen heistä on saanut Myssymummona toimimisesta täysin uuden uran eläkepäivillään – ja tähän uraan kuuluu myös liikematkustaminen. Parhaillaan neljän mummon ryhmä on juuri kotiutunut Saksasta, jossa se vieraili ulkoilujätti Globetrotterin kutsumana vetämässä neulonta-workshoppeja sekä neulomassa miljoonakaupunkien näyteikkunoissa muodin läpinäkyvämpien tuotantoketjujen puolesta mittavan huomion saattelemana.

Pieni yritys ei voi ostaa huomiota, vaan se pitää ansaista teoilla

Kyse on Myssylle ominaisesta tapahtumakonseptista, jolla tuomme vastuullista toimintatapaamme tunnetuksi maailmalla. Vaikeasta suhdannetilanteesta huolimatta vienti on noussut uusiin ennätyksiin ja tänä syksynä Myssy-asusteita myydään yli 190 liikkeessä 16 maassa, joukossa useita globaalisti tunnettuja tavarataloja sekä konseptimyymälöitä. Myssymummojen Euroopan kiertueeksi nimetty vientimatka alkoi Kölnistä keskiviikkona 23.11. jonka jälkeen vuorossa oli päätapahtuma Münchenissä perjantaina ja Berliinissä lauantaina 26.11. Matkalla mukana olivat aiemmin Suomessa ikkunassa neuloneet ja mm. Scandinavian Voguelle poseeranneet sekä haastatteluja antaneet saksankielentaitoiset Pirkko ”Pirre” Frey ja Tuulikki ”Tutta” Lehtinen sekä Marja-Liisa Vanhanen ja Anneli Suomela. ”On ilahduttavaa nähdä ihmisten reaktiot ikkunassa. Onhan tämä mieletön juttu, on hienoa saada työlleen ja meille mummoille arvostusta”, kuvailee Frey. Kiertue jatkuu heti tämän viikon torstaina 1.12. Tukholmassa Kungsgatanilla, jossa vilkkaan kävelykadun ikkunoissa neulovat aamuruuhkan aikaan iloiset suomalaismummot.

Ensimmäistä kertaa liikematkalla yli 70-vuotiaana

Kun maailman suurimman taloussanomalehden Nikkein haastattelussa toimittaja taannoin kysyi, mitä uutta ura Myssymummona on tuonut elämään, vastasi Japanissa 10 päivää edustanut Salli Seppälä napakasti, että "liikematkailun se on tuonut".Työurallaan kerrossiivoojana hän kun ei juuri matkustellut. Myssyfarmin vientimatkojen merkitys on siis suuri myös neulojilleen.  Työntekijöillemme jatkuva reissaaminen ei ole yhtä tuttua kuin keskiverto kasvuyritysten tiimeille, sillä keski-ikä lienee reilusti yli 70 vuotta. Väitämme, että keski-ikä on ehkä jopa Suomen korkein. Ennen koronaa Myssymummot vierailivat mm. Japanin Nagoyassa Takashimayan tavaratalon kustantamina vieraina, Myssyn ständillä maailman suurimmilla outdoor-messuilla ISPOON Münchenissä sekä myös Zürichin pr-tilaisuuksissa. Tempaukset toivat kautta linjan todella paljon medianäkyvyyttä ja positiivista huomiota, sillä harva yritys pystyy tuomaan tuotantoaan paikan päälle ja kukapa ei rakastaisi mummoja? Pandemia kuitenkin asetti rajat yli 70-vuotiaiden kanssa reissaamiselle. Tuntuukin mahtavalta päästä taas tarjoamaan täysin uudenlaisia elämyksiä meidän mummoille ja esittelemään suomalaista käsityötaitoa maailmalle!

Pirre, Anneli, Marja-Liisa ja Tutta työmatkalla Euroopan kiertueella.

Muotiviennissä oma paikka on ansaittava joka vuosi uudelleen

Yksi suomalaisen muotiviennin kirkkaimmista tähdistä tulee siis suuren yleisön yllätykseksi keskeltä ei mitään, varsinais-suomalaisten peltoaukeiden keskeltä. Menestyksekäs vienti on pitkäjänteisen työn tulos. Todella tarkkaan rajattu konsepti, joka on ostajille helppo hahmottaa. Sitä siivittää vahva tarina, jossa Mummot ovat se tärkein jäänmurtaja. Oman paikan löytäminen ei ole ollut helppoa, eikä tällä alalla ole lunastettuja voittoja vaan oma on otettava uudelleen joka kausi. Kun kontakteja on rakentanut vuosia, työ alkaa maksaa itsensä takaisin. Vuosia jatkunut yhteistyö yritykselle tärkeiden jälleenmyyjien kanssa on mahdollistanut kasvun. Globetrotter ja Naturkompaniet ovat Suomen Partioaitan sisaryrityksiä. Syksyn tärkein uusin avaus onkin tämä Saksan Globetrotter-ketjuun pääseminen sekä yhteistyön syventäminen Ruotsin Naturkompanietin kanssa. Uskomme, että kiertue on omiaan avaamaan ovia ja rakentamaan pitkäjänteistä yhteistyötä. Mummot ovat jälleen valmiina valloittamaan maailman, mutta neulonta workshopeja on luvassa myös kotimaassa esimerkiksi heti ensi viikolla Partioaitan Espoon Tapiolan myymälässä! Lue lisää täältä.


Pysy lämpimänä. Tilaa uutiskirjeemme!