ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Aurajoentie on Suomen uusin matkailutie, joka alkaa Turusta ja päättyy Oripäähän. Matkailutie polveilee Aurajokilaakson kansallismaisemassa koko 70 kilometrin matkan. Tie kulkee seututietä 222 Turusta Liedon aseman kautta Auraan ja jatkuu yhdysteitä 12447, 2255 ja 12451 Aurasta Pöytyän Riihikosken kautta Oripäähän. Aurajoentie kulkee siis useamman varsinaissuomalaisen kunnan halki.

Myssyn rypsipelto Aurajoen rannalla.

Reitin varrelta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa ja kokosimmekin nyt tähän muutaman vinkin. Myssyfarmin kuvat on kaikki otettu lähiseudun maisemissa, joten haastammekin sinut bongaamaan mahdollisimman monta kuvauspaikkaa Aurajoentien varrelta!

Myssyfarmin myymälä palvelee myös koko heinäkuun ma-to klo 9-15, joten tervetuloa moikkaamaan meitä ja tekemään ostoksia.

Museopappila

Museo sijaitsee 1802 valmistuneessa uusklassisessa pappilassa, jonka yläkerrassa on esillä talonpoikaisesineistöä ja alakerrassa kuvanveistäjä Aarre Aaltosen (1889−1980) teosten vaihtuvia näyttelyitä kahdessa huoneessa. Muilta osin pappilan alakerta on sisustettu viihtyisästi heijastelemaan aikaa 1930−50 -luvuilta. (museoraitti.fi)

Museopappilassa on kuvattu useammankin kerran ja paikka on kaikin puolin kiehtova.

Osoite: Turuntie 1189, 21880 Pöytyä
Aukioloajat: heinäkuussa ti-la klo 12-16 ja su 13-16
Museopappilan kesäkahvila palvelee ti-la klo 12-16.

Johanna Matintalo Museopappilan patsashuoneessa.

Enkelipuisto

Kyösti Iitti on kaivanut ikioman metsälammen erämaahan Pöytyän Kaitoonmäelle. Rannalla välkehtii metallisten veistosten puisto, josta löytyy enkeleitä, eläimiä, ihmisiä, historian tulkintoja. Metsän reunassa kohoaa 60-luvun arkkitehtuurin erikoisuus, pienenä sarjana valmistettu Futuro-talo korkeilla jalaksilla kuin ufo, ja vierailijat pääsevät tikapuita pitkin kiipeämään sisälle avaruusalukseen. (msl.fi)

Kyösti Iitin upeat kierrätysmateriaaleista luodut taideteokset kutsuvat ihmettelemään ja ihastelemaan. Paikka on tietysti myös toiminut Myssyn kuvauksissa, sillä onhan se kaikessa jännittävyydessään aika mahtava paikka.

Osoite: Kaitoonmäentie 200, 21870 Riihikoski
Aukioloajat: Taiteilija pitää kohdetta avoinna matkailunähtävyytenä, mutta käynneistä on sovittava etukäteen, puh. 040 510 8437.

Myssykuvaukset Enkelipuiston "ufotornissa".

Koskipirtti ja Museotalo

Koskipirtti ja Museotalo tarjoavat kaikenikäisille kävijöille ainutlaatuisen historiallisen elämyksen ja aikamatkan talonpoikaiseen työympäristöön. Koskipirtti ja Museotalo edustavat aitoa talonpoikaista rakennuskulttuuria. Koskipirtti oli ennen muuttumistaan suosituksi kulttuurimatkailukohteeksi Kuuskosken kartanon 1860-luvulla rakennettu jykevä väentalo. Museotalo toimi aiemmin meijerinä ja nyt siellä on esillä laaja kokoelma eri aikakausien esineistöä ja interiöörejä 1900-luvun alkupuolelta. (koskipirtti.fi)

Koskipirtillä voit myös tavata Myssymummon, sillä Myssymummo Milka toimii paikassa monitoiminaisena toimien myös muun muassa oppaana.

Osoite: Riihikoskentie 36, 21380 Aura
Aukioloajat: Ti 16-19 ja la 12-15

Myssymummo Milka toimii Koskipirtillä oppaana.

Syrjämän ateljeekoti Villa Ville

Taiteilija Viljo Syrjämän 1950-luvun alussa rakentama talo on Oripään merkittävin kulttuurikohde. Villa Villen nimellä tunnettu talo oli sekä taiteilijaperheen koti että ateljee. Innoituksen taloon Syrjämä sai Italian Firenzessä sijaitsevasta San Marcon luostaria esittävästä valokuvasta. Syrjämä oli nimittäin saanut stipendin Italiassa suoritettavia taideopintoja varten, mutta toisen maailmansodan syttyminen esti opinnot. Sodan jälkeen Syrjämä päätti tuoda Italian Oripäähän.

Talo on taiteilijan itse suunnittelema ja rakentama, joten sitä voi pitää Syrjämän huomattavimpana taideteoksena. Talossa lähes kaikki on käsityötä, sillä esimerkiksi talon ulkoseinien tiilet ovat Syrjämän valmistamia. Myös talon sisustus ja huonekalut ovat Syrjämän käsialaa, ja talo sisältää runsaasti koristeellisia yksityiskohtia. Siten Syrjämän taiteilijakoti on ainutlaatuinen tekijänsä elämäntyöstä kertova kohde.

Ateljeekoti Villa Ville lienee Myssyn uusin kuvauspaikka, sillä tiimimme kävi ikuistamassa keväiset kuvat Myssyhatusta täällä. Pikamatka kuin suoraan Italian auringon alle, ei ihan uskoisi että olemme edelleen Suomessa.

Osoite: Yläneentie 15, 32500 Oripää
Aukioloajat: Ei tiedossa
Tiedustelut: 0400 215582, Oripään kirjasto

Myssyhatun kuvaukset Villa Villessä keväällä 2022. Kuva: Petri Lyytikäinen

Vanha Vehnämylly

Vanha Vehnämylly on Riihikoskella sijaitseva entinen vehnämylly, jossa toimii nykyään viehättävä kesäkahvila ja vanhan tavaran kauppa. Kesäkahvila on erinomainen kohde esimerkiksi pyöräretkille ja muille kesäisille seikkailuille. Vanha Vehnämylly palvelee monipuolisesti myös eri alojen harrastajia. Meillä viihtyvät motoristit, vanhan tavaran harrastajat ja keräilijät. Kesäkahvila on lisäksi oivallinen paikka erilaisille tapaamisille tai vaikkapa kokoontumisajoille.

Aivan Riihikosken keskustassa sijaitseva Vanha Vehnämylly on toiminut Myssyn kuvauspaikkana useasti, sillä sieltä löytyvät keräilyesineet antavat valtavasti inspiraatiota. Kesäkeleillä isot ovet avataan ja voit kahvitella ulkona.

Osoite: Myllykuja 6, 21870 Riihikoski
Aukioloajat: pe–su klo 11–18

Vanha Vehnämylly toimi loistavana kuvauslokaationa retrotyylisille Taituri-pannoille.

Tervetuloa seikkailemaan Aurajoentielle!

BONUS: Legomuseo Vanha Palikka

Aurajoentieltä kannattaa hieman poiketa ja piipahtaa myös Kyrön kylässä, josta löydät Legomuseo Vanhan Palikan! TV:stäkin tuttu Velmeri Männikkö pitää tätä huikeaa paikkaa itse ja kaikki näytillä oleva on hänen itse rakentamaansa. Vanhassa Palikassa on vieraillut myös monia somesta tuttuja tyyppejä ja tänä kesänä vierailumäärät ovat nousseet paljon.

Legomuseo Vanha Palikka

Osoite: Kyröntie 75, 21800 Kyrö
Puh: 040 6535109
Aukioloajat: ti 15-19, ke 10-13, to 12-16 ja la 12-16 (nämä aikataulut 3.8.2023 asti)


Pysy lämpimänä. Tilaa uutiskirjeemme!