Aika: 1h 30min
Ainesosaluettelo:
3 keskikokoista kesäkurpitsaa
400g parmesano-juustoa
3 isoa luomusipulia
5 isoa luomuvalkosipulin kynttä
3 dl hernerouhetta
4 dl luomutomaattimurskaa
150g luomutomaattipyreetä
1 rkl luomucurrya
vuorisuolaa tai luomukasvisliemikuutio
5 dl kuumaa vettä
paketti täysjyvälasagnelevyjä
Ohje:
Tässä teille käsittämättömän hyvän kasvislasagnen resepti suoraan emännän keittiöstä!
Kesäkurpitsakastike:
1. raasta kolme keskikokoista kesäkurpitsaa (reilut 2 litraa raastetta)
2. laita raaste kattilaan ja keitä 10 minuuttia.
3. lisää joukkoon 3/4 raastetusta juustosta ja sekoita.
Hernerouhekastike:
1. Laita hernerouhe kulhoon ja lisää kiehuva vesi, lusikallinen currya sekä vuorisuolaa tai luomukasvisliemikuutio ja sekoita taikinaksi. Taikina on liian jäykkää, jos sitä ei pysty sekoittamaan - lisää siinä tapauksessa vettä.
2. Pilko ja kuulota luomusipulit.
3. Lisää joukkoon hernerouhe, tomaattimurska ja tomaattipyree. Suosi luomutomaattivalmisteita, jos mahdollista.
4. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti ja lisää lopuksi pieneksi pilkotut valkosipulit joukkoon.
Yhdistä:
Laita uunivuokaan kerros hernerouhekastiketta, sen päälle kerros kesäkurpitsakastiketta ja sitten lasagnelevyjä. Sitten seuraava kerros... Päälimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja 1/4 juustoraasteesta.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45 minuuttia (paistoaika riippuu lasagnelevyistä) ja anna vetäytyä vartti.