ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

joulukuu 11, 2017

Myssyfarmi on Varsinais-Suomen Liiton järjestämän Innoaura-kilpailun pääpalkinnon voittaja ensimmäisenä muotialan toimijana. Luovaa innovoimaa Varsinais-Suomesta -kilpailussa haettiin maakunnan alueelta valitsijoiden mielestä eniten luovuutta, luovaa potentiaalia omaavaa tai luovien toimialojen liiketoimintaa kehittänyttä yritystä. Toinen pääpalkinnon saajista oli salolainen Led Tailor Innova7ion.

”Pöytyäläinen Myssyfarmi on maatilalähtöinen design-yritys, joka tunnetaan muhkeista villamyssyistä ja palkituista luomuruokatuotteista. Yrityksen tuotteita myydään 13 maassa ja noin 45 liikkeessä. Myssyfarmi yhdistää onnistuneesti vanhaa ja uutta, ja sen toiminnalla on vahva ekologinen ja sosiaalinen ulottuvuus. Maaseudun elinvoimaa lisäävä tuotanto on luomua. Myssyjen valmistuksesta puolestaan vastaavat myssymummot eli kasvava joukko eläkeläisrouvia”, perustelee palkintoraati voittajan valintaa.

Varsinais-suomalaisuus ja pöytyäläisyys eli paikallisuus on farmille keskeinen toimintaa ohjaava periaate, jonka takia kilpailun voitto tuntui erityisen osuvalta. Maailmalla maatilalähtöisyys ja vahvasti paikallinen toimitusketju ovat myös olleet keino erottautua erittäin kilpailluilla muotimarkkinoilla. Siinä missä vaateteollisuus on rengasteollisuuden jälkeen maailman toiseksi suurin saastuttaja, Myssyfarmin ympäristöä ja ihmisten hyvinvointia parantavalle muotikonseptille on tilausta. Erottuva konsepti on päässyt esille arvostettuihin konseptimyymälöihin Euroopassa ja Aasiassa.

”On upeaa saada tunnustusta tehdystä työstä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääpalkinnon voittaa muotialan toimija, ja sehän sopii meille, sillä me olemme saaneet aika monessa muussakin asiassa olla ne ensimmäiset: esim. ensimmäinen tuen kansainvälistymishankkeelleen saanut maatila pari vuotta sitten. Palkinto kertoo siitä, että olemme tehneet oikeita asioita ja se on hieno tunnustus koko tiimillemme. Toivomme sen vivuttavan nopeaan kansainväliseen kasvuun lähtenyttä konseptiamme etenkin täällä Varsinais-Suomessa, sillä paikallisuus ja paikallisten tuki on meille tärkeää” kertoo Myssyfarmin emäntä ja luova johtaja Anna Rauhansuu.

Pääpalkinto jaettiin tänä vuonna kahdelle toimijalle, jotka jakoivat voittosumman 8000 euroa. Toinen pääpalkinnon voittaja salolainen Led Tailor Innova7ion on keksinyt luovan ratkaisun yleiseen ja vakavaan ongelmaan. Valaistuksen tutkimiseen keskittynyt yhtiö on kehittänyt muun muassa sairaaloiden ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin valoon perustuvia laitteita, jotka tappavat bakteereja. Näin voidaan välttää kemikaalien ja biosidien käyttöä, mikä vähentää ympäristön kemikaalikuormitusta. Yhtiön tuotteilla on potentiaalia merkittäväänkin vientiin.

Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saaneet LPR -arkkitehtien suunnittelema Helsingin Musiikki-talon Aicon –katsomotuoli, Metaverstas Oy:n hanke ’Virtuaalioppimisympäristö meriturvallisuusharjoitusten tukena’ sekä NordicEdu Oy:n Oppimispelit.Myös News

Viisi syytä pukeutua villaan myös kesällä
Viisi syytä pukeutua villaan myös kesällä

toukokuu 04, 2021

Materiaalina villa hengittää kun ilma on lämmin, eristää lämpöä kylminä kevätaamuina, sekä siirtää hien pois iholta ja pystyy imemään itseensä suuren määrän kosteutta, tuntumatta silti märältä. Keräsimmekin tähän viisi syytä pukeutua villaan myös lämpimällä kelillä!

Jatka lukemista
Vaatevallankumous: Kuka teki Myssyni?
Vaatevallankumous: Kuka teki Myssyni?

huhtikuu 23, 2021

Myssy-ystävät voivat luottaa siihen, että me tiedämme tarkasti tuotantoketjumme jokaisen vaiheen ja tekijän, sillä kaikki tuotannon osat ja raaka-aine ovat kotimaisia. Tämä tekee meistä täysin poikkeuksellisen vaatebrändin, harva pystyy vastaavaan kotimaisuus asteeseen.

Jatka lukemista
Esittelyssä Myssyfarmin uusi tuotanto- ja ostopäällikkö Mari Rintala!
Esittelyssä Myssyfarmin uusi tuotanto- ja ostopäällikkö Mari Rintala!

huhtikuu 01, 2021

Tutustu Myssy-tiimin uuteen jäseneen! Marilla on aimo annos kokemusta niin villasta kuin neulonnasta. Hän astuu tärkeään roolin nyt, kun lähdemme rakentamaan Myssyfarmin luomuvillojen sopimustuottajajärjestelmää.
Jatka lukemista

Tilaa uutiskirje