ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Meille Myssyläisille myös kesä on oivaa aikaa pukeutua villaan. Materiaalina villa hengittää kun ilma on lämmin, eristää lämpöä kylminä kevätaamuina, sekä siirtää hien pois iholta ja pystyy imemään itseensä suuren määrän kosteutta, tuntumatta silti märältä. Meille villa toimii vuoden jokaisena päivänä. Keräsimmekin tähän viisi syytä pukeutua villaan myös lämpimällä kelillä!

Ahti on aito kalastajamyssy. Villan oma lanoliini tekee myssystä vedenpitävän.

Villa pitää sinut kuivana

Villa on luonnonkuitu, joka pystyy keräämään itseensä paljon kosteutta ilman, että se tuntuu kylmältä tai märältä. Villa vie kosteutta pois iholta vaatteen ulkopuolelle pitäen olon miellyttävänä kastuessaankin. Myssytuotteet on neulottu käsittelemättömästä suomenlampaan luomuvillasta, joka on käsinvärjätty lankana. Villassa on tallella sen oma rasva, lanoliini, minkä ansiosta se hylkii luontaisesti kosteutta ja siirtää sen pois iholta.

Myssyhattu on kesäpäivän asuste, joka se suojaa myös auringon UV-säteilyltä.

Villa on helppohoitoinen

Villa on kuituna itse itsensä puhdistava, eikä sitä välttämättä tarvitse pestä lainkaan. Paras tapa huoltaa villatuotteita on tuuletus ulkona kostealla ilmalla. Kosteus saa villakuidun turpoamaan ja poistamaan itsestään likaa ja tuoksua. Antibakteerisista ominaisuuksista johtuen villassa ei hien tuoksu kesähelteessä pääse lisääntymään yhtä helposti kuin keinokuiduissa.

Usva on kevyt mutta näyttävä hartiahuivi, joka on helppo neuloa itse.

Villa hengittää

Villan erinomaisiin ominaisuuksiin kuuluu myös sen hengittävyys, tehden siitä kesällä viilentävän ja miellyttävän ihoa vasten. Siten ohuesta villasta tehty asuste ei tunnu tukalalta edes helteellä.

Nomadi bucket-hattu hengittää ja suojaa auringolta tyylillä. 

Villa suojaa UV-säteilyltä

Tiesitkö että villa suojaa ihoa myös UV-säteilyltä sopien siksi erittäin hyvin myös kesäkäyttöön? Jopa täysin käsittelemättömänä villa antaa paremman suojan kuin muut materiaalit, kuten puuvilla ja polyesteri. Moniin ulkoilu- ja liikuntavaatteiden ulkopintoihin saatetaan lisätään auringolta suojaavaa kemikaalia, joka ikävä kyllä kuluu pois vähitellen vaatetta käytettäessä ja pestessä, mutta villa tarjoaa pysyvän UV-suojan luonnollisesti.

Lato -neulepaita on aito suomalaisneule, ja sen neulominen sopii myös aloittelijalle.

Villa sopii neulontaan myös kesällä

Kesä on oivaa aikaa myös neulomiseen. Varsinkin lomalla neulominen on hyvä tapa rentoutua ja päästä irti kiireisestä arjesta. Ohuesta langasta voi tehdä kevyitä huiveja, tai paitoja, joita voi käyttää kerrospukeutumiseen kesän vaihtelevissa ilmoissa. Itsetehdyt asusteet tuovat myös paljon iloa ja ylpeyttä kantajalleen.

Myssyn tuotteet on kaikki neulottu käsin maailman Myssypääkaupungissa Pöytyällä Myssymummojen puikoissa 100% suomenlampaan luomuvillasta. Lanka on kehrätty ja pesty suomessa ja värjätty käsin farmilla. Kesämallistoistamme löytyy asusteita niin miehille kuin naisille, kuin myös helppoja neulontapaketteja aloittelijoille!

Tutustu Myssy-mallistoihin!Myös News

Mitä Myssy KnitKit -neulontapaketti sisältää?
Mitä Myssy KnitKit -neulontapaketti sisältää?

Mietitkö neulonnan aloittamista, mutta et tiedä mistä aloittaa?
Ei hätää! Myssy KnitKit -neulontapaketti sisältää kaiken tarvittavan aloittelijalle. Mutta mitä Myssy KnitKit sitten pitää sisällään?
Jatka lukemista
Myssyn Neulontahaaste 2022 ja pieni KnitKit-opas
Myssyn Neulontahaaste 2022 ja pieni KnitKit-opas

Aloitamme vuoden 2022 uudenvuodenlupauksella. Ja haastamme muutkin! Tänä vuonna neulotaan, entistäkin enemmän, eikös?
Jatka lukemista
Myssyn Vuosi 2021 - Vähän erilainen vuosikatsaus
Myssyn Vuosi 2021 - Vähän erilainen vuosikatsaus

Pitkä on ollut taival harrastuksesta suomalaisen villan pelastamiseen, maailman valloitukseen ja Myssyn kasvamiseen neulontailmiöksi. Tässä aletaan saada koneet käyntiin!
Jatka lukemista

Pysy lämpimänä. Liity kulttiin!