ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Vuonna 1955 syntynyt Irja on kotoisin Loimaalta. Vuodesta 2018 Myssymummona toimineesta Irjasta Myssymummoudessa on parasta se, että eläkeläiselläkin on yhteisöllistä, mielekästä ja hyödyllistä tekemistä. Irja kertoo kutovansa paljon ja hänet on opettanut hänen äitinsä.

Vapaa-ajallaan hän kutomisen lisäksi mm. lenkkeilee sekä käy sienessä ja marjassa. Ja siis marjassa käynti tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että metsästä ei poistuta ennen kuin Irjalla on useampi iso ämpäri täynnä ja metsä on tyhjä. Viikon saaliista päästään puolestaan aina sitten kuulemaan farmilla nähtäessä.

”Kaikkea oppii, kunhan yrittää” kertoo Irja elämänohjeekseen. Irja toteaa loppuun tyhjentävästi: ”Jos olisin nyt nuori, olisin kyllä punkkari”. Tämä taitaakin tiivistää hyvin tästä naisesta löytyvän asenteen.


Kommentit (2)

Päivi Minkkinen

lokakuu 26, 2021

Kiitos Irja! Kyllä nyt kelpaa talvea odotella uudessa harmaassa baretissa!
Ja, minussakin asuu muinainen punkkari:)

Mirka Sysiharju

lokakuu 15, 2021

Mieheni osti minulle kutomasi tavattoman ihanan lilan myssyn Rovaniemen Erätukusta, kun olimme pappalassa kyläilemässä lastemme kanssa. Pipo kerää aina kehuja, kun se päässä ulkoilen. Tänä syksynä ja talvena ei päätä palele.😍
Kuulaita syyspäiviä ja hyviä hetkiä käsitöiden parissa! 😊

Jätä terveisesi Myssymummoille!

Pysy ajantasalla!