ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Nyt vietetään Vaatevallankumous-viikkoa, joka sai alkunsa vaatetehtaan romahdettua Bangladeshissa 2013. Onnettomuudessa kuoli 1138 ihmistä. Tällä viikolla kuluttajia kannustetaan kysymään vaatemerkeiltä, kuka vaatteet on tehnyt? Halvalla paidalla on kallis hinta, jonka aina joku maksaa. Jos ei meillä, niin sitten siellä Bangladeshissa. Saako tekijä elämiseen riittävää palkkaa ja tekeekö hän töitä turvallisissa olosuhteissa?

Myssy-ystävät voivat luottaa siihen, että me tiedämme tarkasti tuotantoketjumme jokaisen vaiheen ja tekijän, sillä kaikki tuotannon osat ja raaka-aine ovat kotimaisia. Tämä tekee meistä täysin poikkeuksellisen vaatebrändin, harva pystyy vastaavaan kotimaisuus asteeseen.

Lammastilat

Kuvat Rintalan, Sipilän, Tolvilan ja Yliristniemen lammastilalta. 

Ostamme raaka-aineemme raakavillan viranomaisten valvomilta sertifioiduilta luomutiloilta Suomesta. Pystymme nimeämään jokaisen tilan, mistä villa on peräisin. Villa keritään kahdesti vuodessa, mikä lisää lampaan hyvinvointia. Maksamme lampurille reilun korvauksen raakavillasta ja maksamamme hinta on asettanut jonkinlaisen standardin markkinalle, jossa muut villanostajat ovat seuranneet perässä. Tästä olemme erityisen ylpeitä. Olemme nyt rakentamassa omaa sopimustuottajajärjestelmäämme.

Kehräämöt

Kuvissa Pirtin Kehräämö, Virtain Villa ja Myssyfarmin värjäyskeittiö.

Villa pestään ja kehrätään Suomessa Mikkelin Hiirolassa sekä Virroilla. Kehräämöt työllistävät kasvavan määrän ihmisiä jatkamaan hienoa kotimaista tuotantoperinnettä. Langat värjätään Myssyfarmin omassa värikeittiössä.

Myssymummot

Kuvissa Myssymummot Tea, Sinikka ja Aino.

Sitten tulevat tietysti Myssymummot, jotka neulovat tuotteet valmiiksi! Eläkeläisille neulominen tuo paitsi lisätuloa, myös merkityksellistä tekemistä ja yhteisön, johon kuulua. Jokainen mummo signeeraa työnsä, joten voit aina tarkistaa Myssytuotteen sisältä sen neulojan ja lukea verkkosivuitamme hänen tarinansa.

Meillä Myssyfarmilla tuotteet vielä viimeistellään ja pakataan asiakkaille päämajassamme, josta ne lastataan rullakoissa Postin tai Matkahuollon kyytiin.

P.S. Nyt toki yhä useampi Myssytuote lähtee asiakkaalle valmiina tuotepakettina ja Myssy-ystävä neulookin tuotteen itse. “I made my clothes!” Siinäpä sitten voi ylpeänä todeta itse tehneensä omat vaatteensa, aikamoista.

Kiinnostaako Myssyn alkuperä? Lue lisää tuotannostamme!Myös News

Mitä Myssy KnitKit -neulontapaketti sisältää?
Mitä Myssy KnitKit -neulontapaketti sisältää?

Mietitkö neulonnan aloittamista, mutta et tiedä mistä aloittaa?
Ei hätää! Myssy KnitKit -neulontapaketti sisältää kaiken tarvittavan aloittelijalle. Mutta mitä Myssy KnitKit sitten pitää sisällään?
Jatka lukemista
Myssyn Neulontahaaste 2022 ja pieni KnitKit-opas
Myssyn Neulontahaaste 2022 ja pieni KnitKit-opas

Aloitamme vuoden 2022 uudenvuodenlupauksella. Ja haastamme muutkin! Tänä vuonna neulotaan, entistäkin enemmän, eikös?
Jatka lukemista
Myssyn Vuosi 2021 - Vähän erilainen vuosikatsaus
Myssyn Vuosi 2021 - Vähän erilainen vuosikatsaus

Pitkä on ollut taival harrastuksesta suomalaisen villan pelastamiseen, maailman valloitukseen ja Myssyn kasvamiseen neulontailmiöksi. Tässä aletaan saada koneet käyntiin!
Jatka lukemista

Pysy lämpimänä. Liity kulttiin!