ILMAINEN TOIMITUS LOPPUU TÄNÄÄN

Myssymummot Sokoksen ikkunassa pe 11.11. klo 12 - 18!

Mannerheimintiellä näyteikkunassa esitellään maailman hitaimman muodin valmistumista viidettä kertaa: Legendaarisessa tempauksessa Myssymummojen seurana televisiosta tuttu Lego-mestari Velmeri!

Tässä tempauksessa piskuinen Pöytyä tarjoilee Helsingille parastaan ja yllätyksiltä ei vältytä, kun palikat loksahtavat kohdilleen. Sokoksen Mannerheimintien näyteikkunoissa neulominen on Myssyfarmin jo klassikoksi muodostunut neulontatempaus muodin alkuperän läpinäkyvyyden puolesta. Tämän vuoden teemana on ajan henkeen sopiva zero waste -tuotteiden valmistus: Myssymummot virkkaavat ikkunassa Palikka Myssyjä, jotka tehdään ylijääneistä langanpätkistä eli “hävikkilangoista”.

Mukana ikkunassa ensimmäistä kertaa on myös vieraileva tähti: Televisiosta tuttu nuori Lego-mestari ja yksityisen Vanha-Palikka Lego-museon pyörittäjä Velmeri Männikkö!  Mummoilla ja Velmerillä on yllättävä yhteys: He tulevat Pöytyältä ja ovat paikkakunnan kenties tunnetuimmat vetonaulat. Eivätkä yhtäläisyydet tähän lopu, neulomista ja Legojen rakentamista yhdistää samanlainen käsillä tekemisen mieltä virkistävä ja rentouttava vaikutus.

Asusteemme tehdään Suomessa käsityönä eläkeläisrouvien eli Myssymummojen toimesta, joiden määrä on noussut huimaan 100 neulojaan. Myös tuotteissa käytetty suomenlampaan villa on jäljitettävissä tilalle asti. Vastaavaan kotimaisuusasteeseen eivät alalla juurikaan yllä muut toimijat, eikä muoti muutu tämän hitaammaksi. “Tämän sanoman julistamiseen ei kyllästy, mutta joka vuosi haluamme tuoda ikkunaan jotain uutta. Tänä vuonna se on ensimmäinen ‘hävikkipipomme’ eli Palikka Myssy sekä itse palikkamestari Männikkö. Molemmat sopivat erinomaisesti Myssyfarmin strategiaan: Hävikkilankojen hyödyntäminen ja paikallisten nuorten lahjakkuuksien nostaminen esiin. En toki tiedä, kumpi konsepteista on tunnetumpi Myssy vai Vanha-Palikka?” hymyilee Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu.

Näyteikkunassa mummoja ilahduttavaa värikästä projektia rakentavan Velmerin, 16, perustama yksityinen Lego-museo Vanha-Palikka nauttii jo kulttimainetta. Kävijöitä oli viime kesänä tuhansia ympäri Suomen: Youtube-tähti Mmiisas poikkesi Palikassa häämatkallaan, ja museossa ovat vierailleet mm. koomikko Jenni Kokander sekä ministeri Annika Saarikko. Museossa kierrätys on kunniassa ja sen erikoisuus ovat vanhimmat jopa 30-luvulta olevat Legot. Monessa liemessä keitetty Velmeri kertoo odottavansa tempaukselta ennen kaikkea uusia kokemuksia. Puikot eivät hänen kädessään kuulemma pysy, mutta palikat todistetusti kyllä. “Minusta museo on mieletön projekti ja lottovoitto Pöytyälle. Pohdimme pitkään millainen Myssy sopisi Palikka-teemaan, mutta se syntyikin neulomisen sijaan virkkaamalla pieniä palikoita.” Tämä värikäs bucket hat eli kalastajalakki on nimetty Palikka Myssyksi ja se tulee myyntiin perjantaina 11.11. sekä Myssynä että itsevirkattavana pakettina. Myssyfarmi on myös haastanut Velmerin suunnittelemaan Lego-palikoista päähineen.


Osa tempaukseen osallistuvista mummoista on ikkunassa ensikertalaisia, mutta mukana on myös kilometrin päässä Vanhasta Palikasta asuva Soili Salminen, joka on käynyt mm. Nagoyassa Japanissa neulomassa Myssyjä. “Tämä on sellainen hyvän mielen tempaus, tykkään kovasti seurata ihmisten reaktiota ikkunassa. Velmeri on sellainen idearikas ja reipas nuori mies, seurasin häntä televisiossa ja on hauskaa että hän pääsee mukaan. ”Ensi kertaa mukana oleva Tita Lehto kertoo reissujen olevan hänelle henkireikä, vaikka perussairaus rajoittaakin neulomista kovasti. “Tunnen olevani merkityksellinen, kun teen tätä ja unohdan ikävät asiat. Kerrankin meidän eläkeläiset nostetaan esiin!” Onhan moinen ilo nähtävä! Tässä tempauksessa annetaan työstä kunnia sen tekijälle. Perjantaina kaikki palaset loksahtavat kohdilleen ja Pöytyä pääsee jälleen maailman kartalle!

Mummot ovat Helsingin Sokoksen näyteikkunoissa perjantaina 11.11. klo 12 - 18 virkkaamassa Palikka Myssyjä ja Velmeri kokoaa Mummoille värikästä yllätystä klo 14 - 18. Tällöin on myös mahdollisuus tavata ja haastatella sekä Mummoja että herra Männikköä. Paikalla on kahdeksan Myssymummoa. Myös yleisön on mahdollista virkata oma osansa yhteiseen Palikka Myssyyn.

Lego-museo Vanhan Palikan kotisivut täällä.Myös News

Lämpimästi tervetuloa Myssyn tunnelmalliseen Joulukauppaan ja tutustumaan Suomen Suurimpaan Myssyn!
Lämpimästi tervetuloa Myssyn tunnelmalliseen Joulukauppaan ja tutustumaan Suomen Suurimpaan Myssyn!

Hyvä Myssy-ystävä,

Myssyn perinteinen joulukauppa on auki joulukuussa seuraavasti: 

Jatka lukemista
Myssymummot poseeraavat Škodan maailmanlaajuisen kampanjan kasvoina
Myssymummot poseeraavat Škodan maailmanlaajuisen kampanjan kasvoina

Autojätti Škoda on juuri julkaissut maailmanlaajuisen Explorers of Sustainability - kampanjan viimeisen osan: Myssyfarmi, tightly knitted community.  Kampanjan kasvoina poseeraavat tietysti Myssymummot. Kyse on rajoja rikkovasta lähestymiskulmasta autoalan markkinointiin
Jatka lukemista
Myssyfarmi järjestää Finn Fashion Fridayn 17.-19.11 neljättä kertaa
Myssyfarmi järjestää Finn Fashion Fridayn 17.-19.11 neljättä kertaa

Myssyfarmin neljättä kertaa järjestämä suomalaisten muotibrändien Finn Fashion Friday -kampanja starttaa perjantaina 17.11.
Jatka lukemista

Pysy lämpimänä. Tilaa uutiskirjeemme!